Fudbaleri Italije i Španije večeras odlučuju o prvom finalisti EP

06.07.2021. | 08:34

Večeras će stadion Vembli u Londonu biti domaćin prvog polufinalnog susreta Evra, u kojem se sastaju Italija i Engleska.

Italijani u ovaj meč ulaze kao blagi favoriti s obzirom na to da su u nevjerovatnom nizu od 13 uzastopnih pobjeda i čak 32 utakmice bez poraza (27 pobjeda i 5 remija).

Italija je na Evru prikazala vjerovatno i najbolji fudbal, no veliki problem za selektora Roberta Manćinija će biti izostanak povrijeđenog Leonarda Spinazzole, te je pitanje koliko jednog od najboljih igrača Evra može zamijeniti Emerson Palmieri.

“Biće izuzetno teško, posebno jer Španija igra drugačije od Belgije. Španija je godinama dominanta sila, čak i u ovom podmlađenom sastavu”, poručio je Manćini.

I njegov kolega na suprotnoj strani Luis Enrike ima jedan veliki problem zbog povrede Pabla Sarabije, no srećom po njega ima adekvatnu zamjenu u liku Danija Olma.

“Obje ekipe su do sada dominirale u svakom meču, a sada će to moći samo jedna. Biće interesantno vidjeti koja će to ekipa biti. italija ima vrhunske igrače, ali su još jači kao ekipa. Napadaju i brane se svi zajedno, baš kao i mi. Za razliku od prijašnjih generacija, sada oni rade i visoki presing. Vidjećemo šta će se desiti”, poručio je Enrike.

Susret Italija – Španija igra se večeras na londonskom Vembliju od 21 sat.