Fudbaleri Crvene zvezde večeras počinju operaciju “Liga šampiona”

18.08.2020. | 10:35

Fudbaleri Crvene zvezde večeras kreću u novi juriš na Ligu šampiona i finansijsku injekciju od približno 20 miliona evra. Rival srpskih prvaka je gibraltarska Evropa, a igra se samo jedan meč i to na stadionu “Rajko Mitić” (21).

S obzirom na kvalitet ekipa, renome, tradiciju te činjenicu da se duel igra u Beogradu, trijumf “crveno-bijelih” ne bi smio da dođe u pitanje. Milan Borjan, Aleksandar Katai i društvo su veliki favoriti pa se očekuje da u laganom ritmu naprave prvi od četiri neophodna koraka kako bi se treću godinu zaredom našli u društvu najboljih.

Pored rezultatskog, mnogo bitan aspekt je i onaj finansijski, pogotovo u vremenu pandemije virusa korona, kada su klupske kase ispražnjenje, tribine zjape prazne, suveniri se slabo prodaju…

– Krećemo u nešto od čega Crvena zvezda živi – najbolje je objasnio šef struke Dejan Stanković.

Novčane rupe na “Marakani” već tri godine krpe evri iz Niona. Beograđani su stanje na računu značajno popravili i prije tri godine, kada su prezimili u Ligi Evrope. Potom su uslijedila dva plasmana u elitu, a svi se nadaju da će se uspješan niz nastaviti.

Bude li tako, Zvezda može da računa na sigurnih 15,25 miliona evra. Uz to, novac se dobija i na osnovu desetogodišnjeg evropskog učinka, odnosno ostvarenih rezultata. Ukoliko opet izbori LŠ, klubu bi sljedovalo najmanje 4.432.000 evra, jer je na toj listi ispred Rena, Bašakšehira i Atalante, koji su već u eliti.

Zvezda ne bi smjela da strepi barem na prvoj prepreci ka cilju, jer je rival slabašna Evropa koja na velikoj sceni ima 11 poraza u 16 mečeva.

– Imamo mnogo mladih i talentovanih igrača. Biću na slatkim mukama pred utakmicu. Odlično smo počeli sezonu u prvenstvu, vredno radimo i mislim da smo spremni za izazove koji nas očekuju u Evropi. Pristup utakmici je najbitniji. Ukoliko izađemo onako kako znamo, mislim da nećemo imati problema – optimista je Stanković.

Prema njegovim riječima protivnik je analiziran onoliko koliko su to uslovi dozvoljavali.

– Gledali smo Evropu, “snimili” smo njenu igru. Međutim, nezgodna situacija je što od marta nije igrala zvanične utakmice. Ipak, smatram da od nas sve zavisi – zaključio je Dejan Stanković.

Evropa poranila

Ekspedicija Evrope u Beograd je stigla još u nedjelju, u 19 časova, te odmah po slijetanju odradila trening. Šampioni Gibraltara su poranili, pošto nije česta praksa da se na gostovanja ide 48 časova ranije.

Za razliku od prvog dana, kada je “zelena mašina” trenirala na pomoćnom terenu stadiona “Rajko Mitić”, sinoć je trebalo da “osjeti” i travnjak na glavnom terenu.

 

Izvor:(Glas Srpske)