Fudbaleri Crvene zvezde nisu pušteni na Kosovo

09.10.2019. | 13:42

Ekspedicija FK Crvena zvezda nije puštena na Kosmet i fudbaleri se vraćaju sa administrativnog prelaza Jarinje. To znači da od utakmice Kupa Srbije protiv Trepče u Zvečanu definitivno nema ništa.

Autobus sa igračima Crvene zvezde stigao je na administrativni prelaz Jarinje, gdje su ih dočekali zvaničnici iz Kosovske Mitrovice, novinari i oko 500 Delija.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je istakao da mu je žao što je srpski narod ostao uskraćen za meč Trepče i crveno-bijelih i poručio da je, uprkos zabrani ulaska na Kosmet, ostvarena diplomatska pobjeda Zvezde i Srbije.

“Svedoci ste šta se desilo. Došli smo da igramo fudbal i da se bavimo sportom, ali to nam je uskraćeno i pored preporuke FIFA. Kosovske organizacije su se oglušile na to. Bio sam prvi u koloni i kada smo došli na prelaz policajci su mi samo rekli da je to odluka Vlade ”Kosova”i da nemaju nikakva dodatna objašnjenja”, rekao je Terzić novinarima na Jarinju.

On je dodao da mu žao mi je što je narod ostao uskraćen za jedan sportski događaj.

“Bez obzira što se na ”Kosovu” pozivaju na sport i fudbal, pokazali su da je sve samo farsa i da ne rade u duhu fer-pleja. Nismo želeli da se bavimo insinuacijama i zato smo došli. Nema nijedan razlog zašto utakmica danas nije odigrana. Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i Zvezde, jer je FIFA savetovala da se igra”, poručio je Terzić.

Na Jarinju bila je i grupa navijača Zvezde, koji su fudbalere dočekali pjesmom, a tu su su i snage kosovske specijalne policije.

Duel će biti odigran sutra od 17 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Igrači i stručni štab crveno-bijelih su izašli iz autobusa kako bi pozdravili navijače koji su došli na granični prelaz Jarinje.

 

Izvor:(Nezavisne novine)