Fudbaleri Borca opet na Gradskom stadionu: Pobjedili Slobodu sa 3:1

29.10.2022. | 20:03

Banjalučki Borac je u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na renoviranom travnjaku “Gradskog stadiona” sa 3:1 savladao gostujuću Slobodu.

Prvi gol je Borac postigao već u prvoj minuti, odnosno nakon samo 25 sekundi igre, kada je mladi i brzonogi krilni napadač Banjalučana Enver Kulašin matirao Semira Bukvića.

Nakon tog gola je Borac preuzeo apsolutnu terensku inicijativu, imao je posjed lopte u svojim nogama te nije dao gostujućoj Slobodi da se približi golu čuvara mreže Nikole Ćetkovića.

Odličan pristup igri Borca je ponovo došao na naplatu u 35. minutu, jer je tada Miloš Ninković odličnim centaršutem pronaša Nikolu Andrića, desnog beka, koji je iz drugog plana u maniru rasnog golgetera postavio konačni rezultat prvog poluvremena od 2:0.

Borac je umalo u 51. miutu došao i do trećeg gola, a u prilici se našao Jovo Lukić čiji je prvi šut blokiran, a drugi je odbranio golman Slobode Bukvić.

Nakon toga, prvo uzbuđenje pred golom Borca kada je desni bek Slobode Jasmin Osmić imao otvorenu priliku da šutira, ali je napravio lošu procjenu jer se odlučio na pas ka Nikoli Komazecu, a isti je presjekla odbrana banjalučkog tima.

Utakmica je utihnula i to sve do 80. minute kada je rezervista Alen Jurilj vrhunskim prvim dodirom odličnom primio dugu loptu na lijevoj strani, ubacio je na peterac, a tu je glavom u mrežu Slobode zakucao Momčilo Mrkaić za svoj četvrti gol u sezoni.

Treći gol Borca je probudio uspavanu Slobodu, koja je iz prve prave prilike na meču samo dvije minute nakon pogotka Mrkaića smanjila prednost na 3:1 i to udarcem Komazeca.

Jurilj je ponovo pokazao svoje tehničke sposobnosti, kada se prvo lucidnim driblingom riješio svog čuvara, a onda spoljnom ubacio do Gorana Zakarića koji se namjestio, šutirao, ali je staložen bio Bukvić te četvrtog gola Borca nije bilo.

Do kraja susreta nije bilo više golova i susret je završen u korist Borca sa 3:1. Sloboda je novim porazom ostala na posljednjem mjestu Premijer lige.