Fudbaleri Borca kreću u novu evropsku avanturu: Maksimalno hrabro na Kluž

05.07.2021. | 08:03

Maksimalno hrabro u Klužu, moto je s kojim su fudbaleri banjalučkog Borca jutros čarter letom krenuli put Rumunije, gdje će sutra početi novu evropsku avanturu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Žrijeb im je donio nezgodnog rivala, koji za razliku od njih ima mnogo bogatije iskustvo kada su u pitanju mečevi na evropskoj pozornici i koji je veliki favorit u ovom dvomeču.

Cilj “crveno-plavih” je izvući što bolji rezultat uoči revanša u Banjaluci, a zbog problema s lakšim povredama generalku s bijeljinskim Radnikom, koju su dobili 2:1, preskočili su kapiten Stojan Vranješ i napadač Panajotis Moraitis, kao i stoper Marko Jovanović.

Njih trojica putuju u Rumuniju, dok je odlazak centralnog beka Dejana Uzelca zbog problema s petom bio pod znakom pitanja. Odranije je poznato da trener Marko Maksimović neće moći da računa na golmana Bojana Pavlovića i napadača Jovu Lukića.

Utakmica Kluž – Borac igra se na stadionu “Dr Konstantin Radulesku”, a početak je u 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Fudbalski klub Borac iz Banjaluke juče je proslavio 95. rođendan. Osnivačka sjednica Skupštine Radničkog sportskog kluba Borac održana je 4. jula 1926. Međutim, ideja o osnivanju kluba rodila se godinu ranije.