Fudbaleri Borca igraju odlično ovog proljeća: Plasman u Evropu sve bliži, ni titula nije daleko

04.05.2021. | 08:47

Do kraja premijerligaške trke ostalo još pet kola, a fudbaleri Borca i dalje su u trci za najviši plasman. Ako je suditi po njihovim igrama ovog proljeća plasman na evropsku scenu ne bi trebalo da izostane, a nije nerealno da Banjalučani poslije deset godina po drugi put postanu šampioni BiH.

Izabranici Marka Maksimovića pregrmjeli su veoma teško gostovanje u Mostaru, a bod koji im je u samom finišu susreta donio kapiten Stojan Vranješ golom iz penala mogao bi biti presudan u konačnom izgledu tabele na kraju prvenstva.

Četa sa Gradskog stadiona u naredna dva kola je domaćin Krupi i Zrinjskom i sve pristalice “crveno-plavih” očekuju maksimalan učinak. Potom Banjalučani gostuju kod Željezničara, koji ovog proljeća pruža veoma blijede partije. Sarajlije ne mogu ni gore ni dole i čvrsto su u sredini tabele, tako da se i na “Grbavici” očekuje dobar rezultat. Potom u Banjaluku stiže Tuzla siti, koji po sadašnjem izgledu tabele još ima šanse za plasman na evropsku scenu. U posljednjem kolu Borac gostuje Slobodi, koja je pobjedom u prošloj rundi veoma blizu opstanka, a sigurno je da će ga obezbijediti znatno ranije prije tih posljednjih 90 minuta.

Tako da nikog ne treba da iznenadi, ako tim iz “Platonove” u preostalih pet kola osvoji maksimalnih 15 bodova, što bi mu sigurno garantovalo bar drugo mjesto i izlazak u Evropu.

Ispred njih u ovom trenutku je Sarajevo sa dva boda više, ali i tri gostovanja u preostalih pet kola. Već u 29. idu na noge Tuzla sitiju u kojem još sanjaju evropske snove, a onda im slijede četiri susreta protiv ekipa, koje još nisu obezbijedile opstanak. Prvo dočekuju Slobodu, zatim gostuju kod Mladosti, igraju kući sa Radnikom i u posljednjem kolu gosti su Olimpika. Dosta je tu utakmica u kojima se tim sa “Koševa” može okliznuti, a samo jedan remi uz maksimalan učinak Borca donio bi titulu Banjalučanima.

Druga dva kluba iz Republike Srpske, Krupa i Radnik su na posljednje dvije pozicije i jasno je da su u veoma teškoj situaciji. Teško je prognozirati da li će sačuvati opstanak, jer u prethodnim kolima im mnogi rezultati nisu išli naruku, ali treba se nadati da će bar jedan od ova dva kluba i naredne sezone biti premijerligaš, piše Glas Srpske.