Fudbaleri Borca doživjeli i treći poraz u Antaliji

09.02.2021. | 22:26

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su Dinama iz Batumija, rezultatom 2:0, u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Antaliji.

U prvom dijelu Dinamo je imao više loptu u posjedu, ali je Borac bio opasniji. U 12. minutu na dodavanje Melega zaprijetio je Šikanjić.

Zatim je Dinamo imao šansu, ali Zaria nije dobro zahvatio loptu glavom.

U 17. minutu Meleg je pokušao glavom, ali čuvar mreže Dinama Alavidze je odbranio.

Najbolju priliku Borac je propustio u 35. minutu. Meleg je proigrao Zakarića koji je šutirao preko gola. U finišu prvog dijela zbog povrede teren je napustio Siniša Dujaković, ali je lakše povrijeđen.

Banjalučani su u finišu još jednom zaprijetili kada je mladi Čavić odbijenu loptu poslao pored gola.

Gruzijski tim je do trijumfa došao u drugom dijelu. Prvo je u 65. minutu iz slobodnog udarca pogodio Mamučašvili. Pronašao je „rupu u živom zidu“ i savladao nemoćnog Lakića.

Šest minuta kasnije još jedna majstorija Mamučašvilija . Primio je loptu iskosa i onda sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio mrežu.

-U prvom poluvremenu viđena je čvrsta utakmica, gdje smo se mi opet odlučili da promiješamo dvije ekipe. Propustili smo dvije stopostotne šanse preko Milana Šikanjića i Gorana Zakarića, to se moralo realizovati, ali nismo dali gol. Drugo poluvrijeme smo nastavili sa izmjenama, ali ono što me stvarno izbacilo iz takta su pojedinci koji će morati da snose posljedice. Primimo gol iz slobodnog udarca kroz živi zid, koji se razmakne i to je to. To je neprofesionalizam, to se ne može oprostiti, ja im to ne mogu oprostiti da prime pogodak kroz živi zid. Poslije toga se raspadnemo i primimo i drugi. Pojedinci će morati mnogo više da se trude da bi dobili priliku u budućnosti. Nije ništa problem, dobro je da se takve situacije dogode na ovakvim utakmicama. Ali, ponoviću, u profesionalnom fudbalu da se razmakne živi zid i da primiš gol. To prosto ne postoji, a nama se desilo. Nakon toga, ovi igrači što su ušli, neki su imali problema, da li se nisu dobro zagrijali ili ne, ali opet, kad primiš takav gol…rekao je trener Borca Marko Maksimović poslije utakmice.

Posljednji susret na pripremama u Antaliji Borac će odigrati protiv ruskog tima Krila Sovjetov. Taj meč na rasporedu je 12. februara.

 

 

Oznake: Antalija, FK Borac