Fudbalere Borca u nedjelju očekuje duel sa ekipom Mladosti

24.10.2020. | 00:02

Fudbaleri Borca preskočili su kakanjsku kup-prepreku, na redu je ona premijeligaška!

Crveno-plavi su u srijedu lako izašli na kraj sa ekipom Rudara (1:6), a u nedjelju ih očekuje duel sa ekipom Mladosti, koju su na otvaranju sezone, na Gradskom stadionu u Banjaluci, deklasirali rezultatom 6:0.

Ipak, svi u taboru Borca, pa i trener Jagodić, svjesni su naravno da sadašnja Mladost nije ta sa starta sezone, obzirom da je, između ostalog, u duelima sa sarajevskim vječitim rivalima osvojila četiri boda.

– Kod njih je nakon tog meča došlo do promjene trenera. Doveden je Miljanović koji je sa ekipom uradio dobre stvari u posljednje vrijeme. Bilo mu je potrebno malo vremena da se ”saživi” sa ekipom pa je u prva četiri kola upisao isto toliko neuspjeha, ali je zato u posljednje dvije runde zabilježio isto toliko pozitivnih rezultata. U najavi utakmice sa Rudarom rekao sam da očekujem ”dijametralno suprotne” utakmice u Kaknju. Ne mislim, naravno, na rezultat, već na ambijent, kvalitet terena i rivala. Mladost u sastavu ima samo dva iskusna igrača, sve ostalo je mlado, poletno, rastrčano i, shodno tome, neiskusno, pa u tome vidimo svoju šansu. Bio sam u prilici da ih gledam uživo protiv Krupe, kad su trijumfovali u gostima, i tu sam vidio sve ono što o njima znam i što govorim. Lijevi bek Alić izvodi sve prekide, šutira sa distance, Nikolić drži odbranu, a pored sebe ima 17-godišnjeg Mahmića, kojeg želi pola Premijer lige BiH. Tu su i Vazda, Hiroš, Hadžić… sve igrači ispod 21 godine, ali puni naboja – rekao je Jagodić na konferenciji za novinare, svjestan, ipak, da je meč u kakanjskom naselju Doboj idealna prilika da se rasterećeno dočekaju naredni mečevi.

– Ovo nam je šansa da bez pritiska idemo Slobodi na Tušanj. Znate i sami da nam nakon toga slijede tri derbija (Željezničar u Banjaluci, Zrinjski u Mostaru i Široki Brijeg u Banjaluci, op.a.), pa bi za nas bilo idealno da se poslije ove utakmice učvrstimo na drugom mjestu i te derbije dočekamo u dobrom raspoloženju. Jedan zadatak smo ostvarili, a to je plasman u proljećni dio Kupa i sada možemo da se posvetimo onom drugom, a to je ostvarivanje što boljeg plasmana do kraja polusezone.

Stanje oko igračkog kadra pred ovaj meč je na zadovoljavajućem nivou.

– Aleksandar Subić je u kombinaciji, možda i za početak utakmice. Dobio je određenu minutažu u Bijeljini, protiv Rudara je odigrao jedno poluvrijeme, pokazalo se da je to to i sa njim smo dobili na širini. Dejan Meleg je definitivno stekao pravo nastupa, ali vidjećemo koliko će nastupiti. Ne treba da bude iznenađenje ako zaigra od početka, ali ni ako dobije posljednjih 30 minuta. Raduje me što je Dejan Bosančić krenuo da radi. Ima zaštitu na operisanoj ruci, ne radi sa ekipom, ali bitno je da radi bar odvojeno. Stojan Vranješ neće putovati ni na ovu utakmicu jer ga želim potpuno spremnog za gostovanje na Tušnju, dok Siniša Dujaković zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa – rekao je Jagodić, navodi “borac-sport.com“.

Đorđe Ćosić svjestan je težine ispita koji ekipu očekuje protiv Mladosti, ali ističe da su ambicije Borca jasne.

– Mladost je poletna ekipa, sa nekolicinom iskusnih igrača, a moramo svakako da imamo u vidu da to nije ekipa sa starta sezone, odnosno ekipa koju je ”pokosio” korona virus. Izdigli su se, krenuli prema sredini tabele i protiv nas će tražiti priliku da se dodatno stabilizuju. Međutim, naši ciljevi su jasni, u svakoj utakmici idemo na pobjedu – istakao je Borčev lijevi bek.

Utakmica protiv Mladosti počinje u 14:30 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.