Fudbaler Slovenije “pecnuo” Orlove: Njihove provokacije me dodatno motivišu

28.05.2024. | 12:33

Slovenački reprezentativac Petar Stojanović je govorio o meču protiv reprezentacije Srbije na EURO.

Stojanović ima srpsko poreklo, a plasman Slovenije na EP u Njemačkoj komentariše kao vrhunac svoje fudbalske karijere.

Polaže velike nade u utakmicu sa Srbijom. Čuo je i “potcjenjivanje” Slovenije u Srbiji, što ga je motivisalo još više. Za “nogomania.rs” je istakao da vjeruje u svoj tim.

“Protiv Srbije? Rekao bih ovako. Oni sami nam daju dodatnu motivaciju. Ne bih prognozirao ništa, govorio bih nakon utakmice. Vjerujem u nas! Njihovi komentari i provokacije me dodatno pale, molim ih da ih bude što više. Jedva čekam tu utakmicu. Moji korijeni su iz Srbije, ali na ovoj utakmici idem na sve ili ništa. Oni će imati navijače, mi takođe, daćemo sve od sebe i nadamo se dobrom kraju”, rekao je Stojanović za “nogomania.rs”.

Bivši igrač Maribora i Dinamo Zagreba je ove sezone kao pozajmljeni igrač Empolija igrao za Sampdoriju, koju sa klupe predvodi čuveni Andrea Pirlo.

Stojanović poslije završene klupske sezone računa na dobre igre Slovenije na EURO.

Slovenija se nalazi u Grupi C, zajedno sa Srbijom, Danskom i Engleskom.

On priznaje da je grupa teška, ali vjeruje da će cijela Slovenija podržati reprezentaciju.

“Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego što je bio prije kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi mi ginemo na terenu i prepoznatljivi smo po našoj taktici. Ne komplikujemo previše, igramo konkretno. Možemo očekivati da napravimo nešto veliko, zašto ne bismo prošli grupnu fazu? Moramo biti realni, grupa je veoma teška”, rekao je Stojanović.