Fudbaler osuđen zbog silovanja: Poznato ko je platio milion evra za slobodu Dani Alvesa

01.04.2024. | 14:19

Španski mediji uspeli su da saznaju ko je platio 1.000.000 evra za slobodu Danija Alvesa, brazilskog fudbalera koji je u Španiji osuđen zbog silovanja.

Prošle nedelje milion evra je leglo na račun suda i Dani Alves je u pratnji svoje pravne zastupnice napustio zatvor, posle 13 meseci. Da podsetimo, bivši fudbaler Barselone silovao je devojku iz Albanije, u jednom noćnom klubu 31. decembra 2022. godine.

 

Dani Alves prošlog mjeseca proglašen je krivim za silovanje i osuđen na četiri ipo godine zatvora. Njegovi advokati žalili su se na tu presudu, tražeći slobodu uz novčanu garanciju. Poslije njegovog izlaska sa robije, spekulisalo se ko je uplatio novac.

Prvo su se pominjali fudbaleri Nejmar i Memfis Depaj, koji su najbolji prijatelji sa Danijem Alvesom. Ali, te informacije su demantovane. Prva od strane Nejmarovog oca, a druga od strane Depajevog menadžera.

Misteriju je riješila španska novinarka Marisa Martin Blaskez. Ona je otkrila da iza svega stoji jedan brazilski časopis, čije ime nije željela da objelodani. Oni su uplatili milion evra kako bi dobili prava na ekskluzivni intervju sa Danijel Alvesom.

Blaskezova takođe navodi da je brazilski magazin tražio da se Alvesova supruga Žoana Sanz pojavi kao deo intervjua, piše B)2.