Fudbaler optužen za pokušaj ubistva druga: Izgledao je kao da mrava ne može zgaziti

10.01.2024. | 21:40

Dušan Čelar (28), fudbaler iz Srbije, optužen je za pokušaj ubistva svog druga Miloša Čudića (28), takođe fudbalera, kojeg je u novembru 2022. godine povrijedio nožem po vratu i lopatici.

Čelar je ranije igrao za Krupu, a Čudić za Ljubić iz Prnjavora, a sve se desilo 18. novembra 2022. godine, oko 23 časa, u banjalučkoj Ulici Mlađe Ćusića.

Čelar je privremeno boravio kod oštećenog, a u tom momentu su bili u dnevnom boravku na spratu kuće.

“Optuženi se obratio oštećenom M.Č. riječima: ‘Ja ne mogu više ovako, moraš da mi oprostiš’, a kada ga je oštećeni pokušao umiriti, istom rekao: ‘Vi ste krivi za sve, j…. vam majku’, nakon čega je ustao sa ugaone garniture i otišao u kuhinju, odakle je uzeo kuhinjski nož”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nožem, čija je dužina oštrice 25 cm, u namjeri da ga ubije, oštećenom je zadao više ubodnih rana u predjelu lijeve nadlaktice i lopatice.

“Nakon što je pobjegao u potkrovlje kuće, optuženi je došao za njim u potkrovlje, gdje mu je kuhinjskim nožem, dužine oštrice 20 cm, zadao ubodnu ranu u lijevu stranu vrata, nakon čega je oštećeni uspio da ga odgurne i pobjegne iz kuće kako bi zatražio pomoć od komšija”, navodi se u optužnici.

Terete ga za krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1, u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Kako se ranije pisalo, nakon ovog sukoba Čudić je ljekarski zbrinut, pa pušten na kućno liječenje. I osumnjičenom je bila ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Kako je tada rekao izvor, oni su se upoznali u Beogradu i postali su dobri drugari, a Čudić je primio Čelara da jedno vrijeme živi kod njega u Banjaluci.

Čelar je te godine oko dva mjeseca igrao za Krupu, pa je raskinuo ugovor.

“Čelar je uvijek izgledao tako mirno, kao da mrava ne može zgaziti. Nikad nije ton povisio, zato je potpuno nejasno šta je moglo biti okidač da oni nasrnu jedan na drugog. Ko zna šta im se desilo. Nakon svega, oni su izašli iz bolnice u dobrim odnosima”, rekao je tada izvor, pišu Nezavisne.