Fudbal se definitivno mijenja – dobijamo prvog golmana od 100 miliona!

14.07.2020. | 13:44

Čelsi je u ljeto 2018. godine potrošio čak 80 miliona evra na Kepu Arizabalagu, što je do danas rekord za golmana, a već u ovom prelaznom roku mogli bi da i nadmaše sami sebe!

Španski list “AS” piše da je Frank Lampard označio Jana Oblaka kao primarnu metu ovog ljeta i da su za vjerovatno najboljeg čuvara mreže na svetu spremni da plate 100 miliona evra, čime bi ga učinili najskupljim golmanom svih vremena.

Čelsi je već potrošio ozbiljna sredstva na Tima Vernera (Lajpcig) i Hakima Ziješa (Ajaks), a spominjalo se da bi oko 100 miliona evra trebalo da izdvoje i za Kaija Haverca (Bajer).

Ipak, djeluje da je Lampard naredio da se ta sredstva preusmjere na golmana, pošto očigledno nije zadovoljan partijama Arizabalage. Španski čuvar mreže ima najmanji procenat odbrana u Premijer ligi, a Čelsi nema strpljenja za njega.

Atletiko Madrid naravno ne planira da pusti Oblaka tek tako i samo za ogroman novac bi sjeli za pregovarački sto, a posebno jer ugovor Slovenca traje do 2023. godine.

Kepa je primio 53 gola na 39 mečeva ove sezone i samo na devet je sačuvao mrežu, dok njegov potencijalni naslednik Oblak ima mnogo bolji učinak. Na 46 utakmica savladan je 35 puta, a na 21 meču mreža je ostala netaknuta.

Da li je to vrijedno 100 miliona evra? A, pričalo se da će COVID-19 “oboriti” cijene u fudbalu…

 

Izvor:(Mondo.ba)