FS RS ukinuo suspenziju Drašku Iliću

“Fudbalski savez Republike Srpske ukinuo je odluku, kojom je Draško Ilić doživotno bio suspendovan kao funkcioner”, potvrdio je Vico Zeljković, prvi čovjek krovne kuće fudbala Srpske.

Prije dvije godine, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), tada na čelu sa predsjednikom Milom Kovačevićem, kaznila je Draška Ilića, tadašnjeg predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banjaluka zabranom obavljanja ove funkcije u trajanju od godinu dana zbog kršenja Statuta FSRS, da bi kasnije Iliću doživotno zabranjeno obavljanje bilo kakvih funkcija u sportu.

Ipak, dolaskom Vice Zeljkovića na čelo FSRS, mnoge stvari su se promijenile, tako da je odlučeno i da se Iliću ukine suspenzija.

“Fudbalski savez Republike Srpske ukinuo je suspenziju, koju je Draško Ilić imao kao funkcioner. Doživotna zabrana obavljanja svih funkcija, na osnovu sankcija bivšeg predsjednika Kovačevića, odnosno Disciplinske komisije Saveza, ukinuta je nakon što je utvrđeno da nije bilo elemanta za takvu odluku, koja nije bila donesena sportski ni zdravim razumom. Sada je ona ukinuta, tako da više nema smetnji da Ilić obavlja funkcije u sportskim organizacijama i klubovima”, naglasio je Zeljković.

Predsjednik FSRS naglasio je da bi Ilić svojim iskustvom i znanjem mogao doprinijeti boljem radu Fudbalskog saveza RS, te samom napretku fudbala.

“I na tu temu u budućnosti će biti razgovora između mene i gospodina Ilića, jer je on čovjek koji ima iskustva u fudbalu i određenim savjetima znatno može da pomogne u radu Fudbalskog saveza Republike Srpske, a sutra i Fudbalskog saveza BiH”, poručio je prvi čovjek FSRS.

 

Izvor:(Mondo.ba)

 

 

Ostavite komentar: