Formula 1: Rasel slavio na posljednjoj sprint trci sezone

12.11.2022. | 21:29

Vozač Mercedesa Džordž Rasel slavio je na posljednjoj sprint trci ove sezone Formule 1 i tako osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Brazila, pretposljednju rundu ovogodišnjeg šampionata.

Britanac je na stazi „Interlagos“ trijumfovao ispred Karlosa Sainsa juniora i svog timskog kolege Luisa Hamiltona. Sedmostruki svjetski šampion će na startu nedjeljne trke, od 19 časova na Sport Klubu 3, biti na drugoj poziciji, pošto je Španac kažnjen pomjeranjem za pet pozicija.

Rasel je trijumfom ujedno spriječio šampiona Maksa Ferstapena da ostvari pobjede u sve tri sprint trke ove sezone, pošto je Holanđanin prethodno slavio u Imoli i na „Red Bul ringu“. Vozač Red Bula je u Brazilu zauzeo četvrto mjesto, ispred timskog kolege Serhija Peresa, ali će se njih dvojica zbog Sainsove kazne naći u drugom startnom redu.

Britanac je na stazi „Interlagos“ trijumfovao ispred Karlosa Sainsa juniora i svog timskog kolege Luisa Hamiltona. Sedmostruki svjetski šampion će na startu nedjeljne trke, od 19 časova na Sport Klubu 3, biti na drugoj poziciji, pošto je Španac kažnjen pomjeranjem za pet pozicija, prenosi “N1”.

Rasel je trijumfom ujedno spriječio šampiona Maksa Ferstapena da ostvari pobjede u sve tri sprint trke ove sezone, pošto je Holanđanin prethodno slavio u Imoli i na „Red Bul ringu“. Vozač Red Bula je u Brazilu zauzeo četvrto mjesto, ispred timskog kolege Serhija Peresa, ali će se njih dvojica zbog Sainsove kazne naći u drugom startnom redu..

 

 

Oznake: Formula 1