Formula 1: Hamilton osvojio pol poziciju na stazi Hungaroring

18.07.2020. | 16:22

U kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Mađarske najbrži je bio vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Sve je spremno za VN Mađarske posle kvalifikacijama u kojim je dominirao Mercedes i “roze Mercedes”.

Kada pogledamo prvi kvalifikacioni krug (Q1), vidjećemo da su oba vozača Alfa Romea razočarala i da ni Kimi Raikonen ni Antonio Đovinaci nisu bili blizu prolaska u novi krug, dok je Alfa Tauri imala nove probleme sa bolidom Danila Kvjata.

Aleksander Albon iz Red Bula je prijavio slične probleme, dok je Rejsing Point sa druge strane bio fantastičan i postavljao najbolja vremena, dok je najrpijatnije iznaneđenje prolazak oba Vilijamsa u drugi kvalifikacioni ciklus.

Tu su Latifi i Rasel ipak zaustavljeni i nisu mogli dalje, baš kao ni pomenuti Albon i oba vozača Renoa, Okon i Rikardo, dok je Pjer Gasli stigao bez problema do najboljih deset.

U posljednjem kvalifikacionom ciklusu, Luis Hamilton je bio nestvarno brz (osvojio 90. pol poziciju u karijeri), dok je Valteri Botas bio tik uz njega, a nisu zaostajali ni momci iz “roze Mercedesa”, pošto su Strol i Peres bili na mjestima 3 i 4 kada se sve završilo.

Ferari je dao sve od sebe, ali bolje od 5. i 6. pozicije nisu mogli, dok je na poziciji 7 ostao Maks Ferstapen, pa onda par Meklarena Noris i Sajnc, da bismo na 10. mestu ostali sa Pjerom Gaslijem.

 

Izvor:(B92)