FK Rudar čeka novog direktora: Darko Milunović napustio upravu kluba

28.09.2021. | 16:09

Prijedorčani su ostali bez prvog čovjeka fudbalskog kluba, nakon što je Darko Milunović odstupio sa pozicije predsjednika.

Kako je navedeno u saopštenju “rudara” razlog za podnošenje ostavke je povećan obim ostalih poslovnih obaveza, te nemogućnost da se u potpunosti posveti radu u prijedorskom klubu.

“Nije bilo lako donijeti ovu odluku. Prešli smo zaista ogroman i uspješan put u proteklom periodu, pa je Rudar-Prijedor trenutno stabilan premijerligaš. Ali vođenje premijerligaša zahtijeva maksimalnu posvećenost, a prelaskom na novo radno mjesto u Zavodu za statistiku RS, uz moje angažovanje na fakultetu, neću biti u mogućnosti da se dajem 100 odsto i ne želim da klub trpi zbog toga. Nakon razgovora sa predstavnicima Gradske uprave i generalnim sponzorima, donio sam odluku da se povučem, a klubu u budućnosti želim sve najbolje. Naravno da ću i dalje biti uz klub svim srcem i pružati podršku kada god je to moguće”, izjavio je Milunović.

Podsjetimo, za nešto više od dvije godine, koliko je trajao Milunovićev mandat, klub je u prvoj godini bio vicešampion, dok je u drugoj godini ubjedljivo osvojio treću titulu prvaka Republike Srpske i plasirao se u m:tel Premijer ligu BiH, prenosi Mondo.

Ko će biti Milunovićev nasljednik, biće poznato kada bude održana skupština FK Rudar.