FK Krupa: Očekivana odluka Fudalskog saveza RS, kujemo plan za Premijer ligu BiH

09.05.2020. | 21:38

U Fudbalskom klubu Krupa, pomalo žale što osvajanje šampionske titule u Republici Srpskoj neće proslaviti na terenu, ali u potpunosti podržavaju odluku krovne kuće fudbala Srpske da okonča sva takmičenja pod svojom ingerencijom.

“Zdravlje je najvažnije”, poručuje Mladen Ilić, prvi operativac Krupe, ekipe koja je do odlaska na prinudnu pauzu, bila lider prvoligaškog karavana sa 11 bodova viška u odnosu na drugoplasirani tim prijedorskog Rudara.

“Mislim da je jedina realna opcija bila prekid svih takmičenja u okviru Fudbalskog saveza Republike Srpske. Vremena su takva da postoje neke stvari koje su iznad sporta. To je odluka koju smo u FK Krupa, manje više, očekivali. Na neki način mi je drago, jer sada znamo na čemu smo, ali sa druge strane, pomalo mi je i žao. Ne bih volio da se time umanji naš ekspresan povrataka u Premijer ligu BiH, koji je, nakon pobjede u prvom kolu proljećenog dijela sezone protiv Rudara, bio pomalo i očekivan”, kaže Mladen Ilić, direktor FK Krupa.

Fudbaleri Krupe tako bi od naredne sezone trebali da šparataju premijerligaškim stadionima, a iz ovog kluba poručuju da sada čekaju nove odluke Fudbalskog saveza BiH , kako bi planove koje imaju sproveli u djelo. Klupski budžet i infastruktura, prvi su na listi, kaže Ilić.

https://www.youtube.com/watch?v=-mIA6XkSvAE&feature=emb_title

“Vjerujem da ćemo u što skorijem vremenu imati više informacija iz FS BiH. Mi ćemo pokušati da kreiramo budžet, a to, u ovim teškim vremenima, neće biti nimalo jednostavno. Očekujem promjene na fudbalskom tržištu, pogotovo oko cijene igrača. Imamo još nekoliko upitnika, pogotovo vezanih za naš teren sa vještačkom podlogom i izgradnjom refelektora. Mi smo krenuli sa njihovom izgradnjom, ali očekujem da će FS BiH pokazati određenu dozu razumjevanja za rokove koje su postavili za završetak radova”, kaže Ilić.

U Krupi, ne kriju, da su zbog novonastale situacije, morali da stegnu kaiš, pa su uz dogovor sa igračima i stručnim štabom, već urađene korekcije mjesečnih primanja, a dan povratka trenažnim aktivnostima svih prvotimaca, diktiraće kažu, dalje odluke oko sistema takmičenja za narednu sezonu.

 

Izvor:(ATV)

 

https://www.facebook.com/portalBL/posts/10156859630552471?__xts__[0]=68.ARC1icNi-CbQIwzfM9VFROt2T8piy2BC455N2Qj4jTJdsBSqYjN5OrmTEG5Num9BK4yL5VzMS_Et_NjVlO5jk_X9uaJLs5oW9SdNQT6_8BkWq9qQDtHaqOG5ub9aC1oBQh3wXV7U9Yeoaq1uiR0O1bVwqJ8ox4vjDu93JbVqqhbcuj9lNLqKPnUvUMruVzwEasP2q9Li1qYEP8448bduZbBGjQz6nJi5TyvLPhbO2xcgYx6TfQ4bR4vEtoWVpixA0G1B7NKIAYDmhn9sm_cm06lcZbkuectIuw901SCEINu7qcHXVKlNBgD9XVw5Ic747jVXuDLcGWjmlRKWRvzx&__tn__=-R