FK Borac: U subotu po pobjedu za Premijer ligu BiH

21.03.2019. | 12:38

Derbi šampionata! Tako se može opisati utakmica 19. kola Prve lige Republike Srpske između Sloge iz Gornjeg Crnjeleva i Borca, koja se u subotu igra u Velikoj Obarskoj.

Borac odlazi u goste drugoplasiranom timu prvenstva sa pet bodova više i ukoliko pobjedi, otićiće na plus osam, što bi praktično riješilo pitanje šampiona, odnosno ekipe koja će izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

Da podsjetimo, prvi duel ovih rivala igran u prvom dijelu prvenstva Borac je riješio u svoju korist. Na Gradskom stadionu bilo je 2:0 za izabranike Darka Vojvodića. Golove su postigli Demir Jakupović i Siniša Dujaković. Iz Borca su čestitali Slogi na plasmanu u polufinale Kupa BiH, ali u prvenstvu neće biti popusta za tim iz Gornjeg Crnjeleva.

Pred nama je zahtjevna utakmica protiv odlične ekipe, koja je pokazala kvalitet. Neće nam biti lako, ali gledajte nemam respekt prema bilo kome, i bez bilo kakve bahatosti pričam, očekujem pobjedu i to mi je jedini cilj. Samo s tim ću biti zadovoljan, jasan je Darko Vojvodić.

Šef struke Borca u subotnjem duelu neće moći računati na Stefana Dujakovića, koji ima tri žuta kartona, te na mlade reprezentativce Danilovića i Topolovića.

Šest mjeseci sam proveo u Slogi, poštujem taj klub i želim im sve najbolje u Kupu BiH. Oni su dobra, kvalitetna ekipa, ali nas ovaj grb i ovaj dres obavezuju da idemo na pobjedu protiv bilo koje ekipe! Ako pobjedimo to će nam mnogo značiti i približiti nas cilju, plasmanu u Premijer ligu BiH, rekao je Nemanja Lekanić.

Utakmica Sloga Gornje Crnjelevo – Borac igra se u subotu. Meč u Velikoj Obarskoj počinje u 14.30 časova.

 

Izvor:(FK Borac)