FK Borac – Rezime priprema u Antaliji

08.02.2019. | 21:09

Trijumfom nad ukrajinskim premijerligašem Arsenalom od 1:0 Borac je okončao pripreme u Antaliji. Izabranici Darka Vojvodića odigrali su četiri meča u Turskoj i ostvarili tri pobjede i jedan remi.

Čelnici Borca dogovorili su u Antaliji još jednu utakmicu, želeći da isprobaju juniore i igrače sa manjom minutažom, međutim, nije sve ispalo kako treba. Šef stručnog štaba slovenačkog tima, Darko Milanič nije ispoštovao dogovor da obe ekipe nastupe sa omladincima i rezervistima.

Vidjevši šta se dešava, trener naše ekipe Darko Vojvodić nije želio da u takvim uslovima nastavi utakmicu, te je ista prekinuta nakon 45 minuta.

Na jednoj strani našli su se naši kadeti Arsić i Damjanović, te junior Kujundžić a za Slovnece su između ostalih nastupili prekaljeni igrači Tavares, Milec, Rajčević, Pihler, Vršič, Mešanović…

Kao što smo već apostrofirali, Borac je na ovim pripremama slavio u tri meča. Pored navedene pobjede protiv kijevskog Arsenala, startni trijumf nad rumunskim trećeligašem Ćikzeredom se podrazumjeva. Tim Darka Vojvodića savladao jedan ruski Ahmat, člana tamošnje Premijer lige, ekipu čiji igrači vrijede skoro 40 miliona evra. Borac nije pognute glave napustio ni duel protiv bugarske Vitoše, koja je takođe član najvišeg ranga u svojoj zemlji – Bugarskoj!

I onda se dešava “to” sa Mariborom.

Nekada smo živjeli u istoj državi. Jedan od osnovnih nepisanih postulata u toj zemlji je bio da je “riječ svetinja”.

Zašto dogovor nije ispoštovao nekadašnji reprezentativac te Jugoslavije Darko Milanič to samo on zna. Da li možda zbog činjenice da Borac ima dobre odnose sa najvećim rivalom Mariborčana, Olimpijom?!

Svako “nosi svoj krst” – Borac je arhivirao ovaj slučaj i za nas je to završena priča. U potpunosti se okrećemo nastavku takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske i Kupa BiH sa nikad većom željom da ostvarimo cilj i da se vratimo gdje nam je mjesto – u vrh bh fudbala.

 

Izvor / Foto:(FK Borac)