FK Borac: Poslije Širokog jasnija evropska slika

23.04.2021. | 19:58

Derbi 27. kola m:tel Premijer lige BiH donosi okršaj Borca i Širokog Brijega. Biće ovo četvrti susret ovih timova ove sezone.

Borac je u Kupu BiH eliminisao tim iz Hercegovine 2:0, dok je Široki bio uspješniji u prvenstvu sa jednom pobjedom (3:0) i jednim rwmijem (1:1). Crveno – plavi su ostvarili osam vezanih pobjeda od toga pet u prvenstvu i sad imaju šansu da u direktnom okršaju otpišu jednog rivala u borbi za izlazak u Evropu.

-Svaka naredna utakmica je najbitnija. Poslije nje, vjerujemo da će situacija biti jasnija što se tiče borbe za Evropu. Igramo na svom terenu poslije ovjerenog finala Kupa BiH u Mostaru i pobjede u derbiju na Koševu, imamo još dva dana da se pripremimo, da budemo raspoloženi i da poslije meča imamo još više razloga za zadovoljstvo. Nije nam to olakšavajuća okolonost. Karačić jeste ponudio ostavku, ali vjerujem samo kako bi razdrmao ekipu. Oni sigurno imaju ambicije, tako da očekujem da Široki Brijeg dolazi u Banjaluku nešto da traži da se vrati u borbu za izlazak u Evropu. Istovremeno, imaju i oni kadrovskih problema, ali dolaze sa najboljim krilima, sa kapitenom, sa 90 odsto ekipe, pa ih ne vidim sa bijelom zastavom. Mi smo s druge strane u dobrom momentu, igramo kući i imamo preduslove da odigramo dobru utakmicu i dođemo do rezultata koji nas interesuje, istakao je trener Borca Marko Maksimović.

Na ovom meču šef stručnog štaba Borca će imati dodatnih problema zbog žutih kartona. Naime, najbolji strijelac i asistent tima Goran Zakarić će propustiti duel protiv svog bivšeg kluba, kao i Dejan Meleg. Odranije, zbog povreda neće biti Marka Jovanovića i Jove Lukića.

-Dolazi nam kvalitetna ekipa koja je naš direktan konkurent u borbi za evropska takmičenja, pa ćemo biti motivisani i nadamo se uz dobru igru osvojiti nova tri boda. Time bismo bili korak bliže našem primarnom cilju, a to je izlazak u Evropu, jasan je Aleksandar Vojnović, prvotimac Banjalučana.

Utakmica Borac – Široki Brijeg igra se u nedelju. Početak je u 19.00 časova.