FK Borac: Obavljena prozivka igrača i počele pripreme za nasatavak sezone

15.01.2019. | 16:14

Fudbaleri Borca počeli su pripreme za nasatavak sezone, a cilj je dobro poznat, povratak u Premijer ligu BiH.

Na prvoj prozivci treneru Darku Vojvodiću javilo se 30-ak momaka, dakle kompletna ekipa izuzev Miloša Žeravice kojem je istekao ugovor, ali se vode pregovori oko njegovog ostanka u Platonovoj ulici. Na današnoj prozivci pojavio se i uslovno rečeno, tandem novajlija Runić – Zarić, te petorica juniora, Kujundžić, Arsić, Turanjanin, Vujmilović i Bosnić.

-Igračima obećavam teške pripreme. Krasiće nas maksimalna disciplina. Na bilo kakvu nedisciplinu biće nulta tolerancija. Nemamo pravo na grešku u drugom dijelu sezone. Spremni smo da poginemo za naše ciljeve, istakao je trener Borca Darko Vojvodić

Direktor Dejan Lukendić iznio je detaljan plan priprema, odnosno ono šta igrače očekuje u narednom periodu.

-Startujemo danas, a 28. januara idemo u Antaliju, gdje ostajemo do 9. februara. Prije toga ćemo 26-og protiv Metalegea odigrati prijateljsku utakmicu, ovdje u Banjaluci. Dosta igrača je na probi. Cilj se zna, povratak u Premijer ligu, a velike ambicije imamo i u Kupu BiH, jasan je bio Lukendić.

Sportski sektor ima pune ruke posla. Pojačanja treba očekivati već od sutra. Na meti su slobodni igrači, ali i pojedinci koji imaju klubove. Nekolicina momaka je na probi, a iz Ljubljane se čekaju inforamcije oko dolaska Boatenga na pozajmicu.

-Već sutra nam dolazi Kenan Topolović, koji je branio za Inter iz Zaprešića, takođe, očekujemo i Almedina Zilkića, nekadašnjeg igrača Tuzla Sitija. Neću da krijem u pregovorima smo i sa Nemanjom Janičićem oko povratka u naš klub. Dodao bih da je i Bojan Burazor produžio ugovor s Borcem na godinu i po dana, rekao je sportski direktor Borca Marko Maksimović.

Borac će u Antaliji odigrati četiri prijateljske utakmice, a za sada je poznato samo da će 1. februara rival crveno – plavima biti ekipa ruskog premijerligaša Ahmata iz Groznog. Generalna proba predviđena je za 19, odnsono 20 februar protiv Olimpije u Termama Čatež.

 

Izvor.(FK Borac)          Foto: Jotić