FK Borac niže poraze – Vlado Jagodić: Razočaran sam jer možemo mnogo više

08.03.2020. | 18:54

Novi-stari trener Borca Vlado Jagodić neće po dobrom pamtiti povratak na klupu ekipe za koju je nekada igrao jer je poražen na gostovanju kod Veleža rezultatom 2:1, u 22. kolu Premijer lige BiH.

Banjalučani su zamalo stigli do boda u Mostaru, ali ih je zaledio Nusmir Fajić u drugom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio za 2:1, kada je ostao sam na lijevoj stativi, loptu uhvatio na volej i savladao Kukriku.

– Bili nadomak boda, ali nažalost nismo uspjeli da ga sačuvamo. Prvo poluvrijeme nismo odigrali kako je trebalo jer smo imali problema sa vjetrom koji nam je komplikovao posao pa nismo realizovali ono što smo zamislili, a to je da povedemo. U drugom su viđena suprotna dešavanja. Pokušali smo da spustimo loptu, ali je bilo dekoncentracije u završnici što ne mogu da shvatim i to je ono što ne možemo sebi dopustiti. Razočaran sam jer možemo napraviti mnogo više i nije nimalo prijatno nakon tri poraza o kojima uopšte nismo razmišljali tako da sada slijedi samo rad, rad, rad… – istakao je Jagodić.

Vlado Jagodić

Bio je ovo treći vezani poraz Borca u nastavku takmičenja. Poslije gostujućeg remija sa Širokim Brijegom došao je neuspjeh od Sarajeva u Premijer ligi kao i od Željezničara u Kupu BiH. U ovom susretu Jagodić nije mogao da računa na Vladana Danilovića zbog žutih kartona i najavio da će se morati pregrupisati tokom sedmice.

– Mnogo je detalja koji su nas koštali poraza tako da moramo raditi na ispravljanju toga. Idemo dalje, planiramo seriju od 11 utakmica koje su pred nama na kojima moramo hvatati priključak sa vodećim ekipama. Ciljevi su i dalje visoki dok imamo šansu da pobjeđujemo te okrenemo situaciju u svoju korist jer Borac ima kvalitet i dobru organizaciju – rekao je Jagodić.

Mostarci su poveli u 65. minutu golom Obrena Cvijanovića koji je samo ri minuta ranije ušao u igru i iskoristio neodlučnost golmana Borca Mladena Kukrike i defanzivca Marka Jovanovića te loptu poslao u mrežu sa metra od gol linije.

Izjednačenje je palo pred kraj meča takođe nakon greške, a ponovo je igrač sa klupe bio strijelac. Goran Zakarić iskoristio je grešku u dodavanju lopte odbrane Veleža, izbio sam pred Ddnana Bobića i matirao ga za veliku radost.

Činilo se da će Borac sa bodom vratiti kući, ali onda je Fajić u sudijskoj nadoknadi donio tri boda svojoj ekipi.

Gostujući tim nije iamo podršku svojih navijača na ovom meču iako su autobusima krenuli ka Mostaru. U Jajcu je došlo do kvara jednog autobusa i manje saobraćajne nesreće u kojoj nije bilo povrijeđenih pa su se nakon policijskog uviđaja vratili u Banjaluku.

 

Izvor:(Glas Srpske)