Fizioterapeut srpskog asa: Mnogi se pretvaraju da osuđuju Noleta, a uopšte ga ne poznaju

23.11.2021. | 15:10

Ulises Badio, fizioterapeut srpskog tenisera Novaka Đokovića, govorio je o kritikama koje javnost upućuje aktuelnom svjetskom broju jedan.

Badio je istakao da se primanje kritika dešava svakom ljudskom biću, a ne samo Đokoviću. Istakao je fizioterapeut i mentalnu snagu koju posjeduje srpski teniser.

“Primanje kritika se ne dešava samo Novaku Đokoviću, već svakom ljudskom biću. Prije nego što čovjeka postavite kao zlikovca, morate biti veoma oprezni. Ko je bez grijeha, neka prvi baci kamen. Mnogi se pretvaraju da osuđuju Noleta, a da ga uopšte ne poznaju i ne mogu da poreknem da ga to boli. To su uglavnom neopravdani napadi vođeni antipatijom

Mentalna snaga je uvijek omogućavala Đokoviću da iz najkomplikovanijih situacija izađe uzdignute glave.

Novak je tokom karijere imao sposobnost da transformiše negativnost u pozitivnu energiju. Uči iz svojih grešaka i iz njih izvlači korisne lekcije, istakao je fizioterapeut našeg tenisera”, navodi on.

Novak Đoković još jednu godinu u nizu završio je kao lider na ATP listi. Na Završnom mastersu ponovo nije imao sreće, obzirom da ga je u polufinalu izbacio Aleksandar Zverev, time je nastavio post sa osvajanjima Završnih mastersa koji traje od 2015. godine. Sljedeći turnir na kome će Novak Đoković imati šansu da nastavi dobre rezultate je Australijan open, ali je njegovo učešće na istom još neizvjesno zbog pravilnika organizatora turnira o vakcinaciji. Prije toga će najbolji srpski teniser igrati za Srbiju u Dejvis kupu, piše Srpskainfo.