Fizikela nema dilemu: “Titula Hamiltona u Ferariju bi usrećila Šumahera”

14.03.2024. | 16:20

Nekadašnji italijanski vozač Đankarlo Fizikela izjavio je da bi legendarni Nijemac Mihael Šumaher bio srećan da Britanac Luis Hamilton osvoji titulu sa ekipom Ferarija u šampionatu Formule jedan, prenosi “Dejli Mejl”.

Hamilton (39) je vozač Mercedesa, a na kraju godine će preći u ekipu Ferarija. Britanski vozač je u karijeri osvojio sedam titula u šampionatu F1.

Šumaher (55) je vozio za Ferari od 1996. do 2006. godine, a sa italijanskim timom osvojio je pet od ukupno sedam titula u F1.

“Šumaher bi bio srećan da vidi Hamiltona kako naredne godine vozi za Ferari i osvaja titulu. Znam da bi Šumaher bio sjajan vođa tima. Ne znam u kakvom je stanju, jer to niko ne zna. Želim mu sve najbolje i nadam se da će uskoro da se vrati”, rekao je Fizikela.

Šumaher se oporavlja od teške povrede glave, koju je zaradio na skijanju u decembru 2013. godine. Britanski mediji podsjećaju da porodica slavnog vozača krije informacije o zdravstvenom stanju sedmostrukog svjetskog šampiona u F1.

Fizikela (51) je u karijeri vozio za Minardi, Džordan, Beneton, Zauber, Reno, Fors Indiju i Ferari. Za Ferarija je vozio tokom 2009. godine.

Italijan je odgovorio i na pitanje koji bi savjet Šumaher dao Hamiltonu.

“Samo bi objasnio da je to nevjerovatno fantastičan tim. Drugačiji je od britanskih timova u smislu atmosfere, više je kao porodica. To je vrlo važno kada prelazite u novi tim, pošto odmah osjećate da ste dio porodice”, objasnio je Fizikela.