Finale Kupa BiH: Rukometaši Borca sa optimizmom putuju u Ljubuški

30.04.2019. | 21:32

Rukometaši Borca sa puno optimizma putuju u Ljubuški, gdje ih sutra očekuje prva utakmica finala Kupa BiH protiv Izviđača.

Dvije ekipe nisu imale priliku da odmjere snage ove sezone, jer se Izviđač takmičio u SEHA ligi.
Poslednju utakmicu u regionalnom takmičenju tim iz Ljubuškog odigrao je 14. marta, a upravo u njihovom nedostatku takmičarskih utakmica, crveno-plavi vide svoju prednost. Osim toga adut Banjalučana je i šira klupa.

“Koliko sam ja upućen imaju tu jednu postavu, koja nosi njihovu igru. Njih sedam, osam, devet makismalno igrača. Mi imamo mnogo širi roster, širu klupu. Posljednja dva dana gledamo neke njihove utakmice. Našu prednost vidim u tome što su oni ove godine igrali SEHA ligu i dugo nemaju takmičarskih utakmica. Mi smo u takmičarskom ritmu, igramo srijeda-subota i mislim da je tu naša prednost”, kazao je Milan Dakić, RK Borac.

https://www.youtube.com/watch?v=I4djzSgfbHQ

Bez obzira na rezultat u prvoj utakmici, u Borcu se nadaju da će u revanšu, pred svojim navijačima, uspjeti da odbrane trofej osvojen prošle godine. Upravo su im oni najvjerniji tokom sezone bili dodatni vjetar u leđa.

“Što se tiče druge utakmice, mislim da je to velika prednost. Ako ne budemo, nadam se da nećemo, ali ako ne budemo uspjeli da napravimo neki povoljan rezultat tamo u Ljubuškom, imaćemo priliku da popravimo to već osmog maja ovdje u Banjaluci”, rekao je Dakić.

Utakmica Izviđač – Borac igra se sutra u 20 časova. Revanš je osmog maja, a igraće se u dvorani Univerziteta u Banjaluci.

 

Izvor:(ATV)