FIFA traži da se odigra meč Trepče i Crvene zvezde

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pismeno je 20. septembra preporučila predsjedniku fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agimu Ademiju da FSK povuče zahtjeve podnijete bezbjednosnim institucijama Kosova, kako bi utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde mogla da bude odigrana 5. oktobra.

Kako saznaje „Kosovo onlajn“ u Cirihu, u pismu, koje je u ime FIFA potpisao zamjenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

„Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ’Činjenica da određeni klubovi na sjevernom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo‘. Uzimajući u obzir gore navedene stavke, i u interesu fudbala, željeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahtjeve podnijete bezbjednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra“, navodi se u pismu FIFA.

 

Izvor:(Sputnik)Ostavite komentar: