Ferstapen najbolji na sprintu u Austriji: Iznervirao ga potez timskog kolege

01.07.2023. | 21:53

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je sprint trke Formule 1, koja je vožena u subotu u okviru Velike nagrade Austrije.

Aktuelni šampion Formule 1 slavio je ispred klupskog kolege Serhija Peresa i vozača Ferarija Karlosa Sainca sa više od 20 sekundi prednosti.

Bodove u drugoj sprint trci ovogodišnjeg šampionata osvojili su još i Lens Strol, Fernando Alonso, Niko Hulkenberg, Esteban Okon i Džordž Rasel.

Poslije ove trke, Ferstapen je vodeći u generalnom plasmanu sa 208 bodova, slijedi ga Peres sa 133, dok je na trećoj poziciji Alonso sa 121. bodom.

Trka za Veliku nagradu Austije na Red Bul ringu na programu je u nedelju od 15.00, a sa pol pozicije startovaće Ferstapen.

Međutim, Ferstapen je na sprint trci bio i iznerviran zbog poteza timskog kolege Peresa.

Holanđanin je startovao sa pol pozicije, ali ga je Peres pretekao u prvoj krivini i izbacio ga na travu. Ferstapen je ubrzo vratio vođstvo i pobijedio, a Peres je zauzeo drugo mjesto.

Aktuelni šampion je poslije trke bio ljut i rekao je ekipi da Peresov potez u prvoj krivini „zaista nije u redu“ i da „o tome mora da se razgovara“.

Kako je prenio BBC, posle obavljenog razgovora Ferstapen je rekao: „Kada se to dogodi, ne znate zbog čega, ali poslije trke smo pričali i sve je u redu. Ne moramo od toga da pravimo veliku priču“.

Peres je rekao da nije znao da je Ferstapen bio dijelom uz njegov bolid i da se, kada je to shvatio, pomjerio da bi mu dao više prostora.