Ferstapen: Monte Karlo je Liga šampiona, a Las Vegas Liga nacija

18.11.2023. | 20:19

Maks Ferstapen, trostruki šampion sveta u Formuli 1, ne prestaje sa kritikama na račun trke u Las Vegasu koja se poslije 42 godine održava u tom američkom gradu.

Pošto je prije par dana rekao da je to „99 posto šou, a jedan posto trkanje“, ponovno je oštro govorio o organizaciji poslije kvalifikacija, u kojima je osvojio treće mjesto.

“Trka u Monte Karlu je Liga šampiona, a ovo je kao Liga nacija. Jasno mi je da je šou potreban, ali meni tu nema nikakvih emocija. Ja volim Las Vegas, ali ne da bih se u njemu trkao, nego da bih izašao napolje i stavio sve na crveno na ruletu“, rekao je Holanđanin.

Tokom prvog treninga na uličnoj stazi u Vegasu otvorio se jedan mali otvor šahta, zbog čega su treninzi prekinuti na dva i po sata. Navijači su morali da odu jer je obezbjeđenju u međuvremenu, prema ugovoru sa organizatorom, završilo radno vrijeme i nije imao ko da osigurava stazu.

Ogorčenim navijačima ponuđeni su vaučeri u iznosu od 200 dolara koje su mogli da potroše na artikle u službenim prodavnicama, a Ferstapen je kritikovao i taj potez organizatora koji su u trku uložili oko 600 miliona dolara.

„Da sam ja navijač, srušio bih im sve te trgovine i šatore“, rekao je Ferstapen.

Trka za Veliku nagradu Las Vegasa vozi se u nedelju od 7 časova ujutru.