Ferstapen dominirao u Austriji: Vozač Red Bula stigao do nove pobjede

04.07.2021. | 17:07

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je trke Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.

On je iskoristio pol-poziciju, na startu sačuvao prednost i do kraja iskoristio čistinu ispred sebe.

Iz kruga u krug je povećavao svoju prednost, pa je na kraju osim pobjedničkih bodova, osvojio i dodatan poen za najbrži krug trke.

Na drugom mjestu završio je Valteri Botas za volanom Mercedesa, a mjesto na podijumu sjajnom vožnjom zaslužio je i Lando Noris, uprkos kazni od pet sekundi zbog kolizije sa Serhiom Peresom.

Luis Hamilton je ovog puta podbacio. Imao je mjesto broj dva do pred 10-ak krugova prije kraja. Međutim, prestigao ga je Lando Noris, potom je otišao u boks na zamjenu pneumatika i tada je već bilo jasno da će se zadovoljiti manjim brojem bodova ovog vikenda. Na kraju je završio četvrti.

Preostalih 10 mesta kompletirali su Karlos Sainc, Serhio Peres, Danijel Rikardo, Šarl Lekler, Pjer Gasli i Fernando Alonso.

Iako nije bilo te neizvesnosti oko prvog mesta i pobednika, trka je obilovala incidentima i kaznama, pa je tako Serhio Peres dobio čak 10 sekundi kazne zbog dva incidenta u kojima je učestvovao.

Jedino odustajanje imao je Esteban Okon i to zbog kontakta sa Đovinacijem u prvom krugu.

I posljednji krug obilježio je incident između Kimija Raikonena i Sebastijana Fetela, praktično u jednim od posljednjih krivina.

U generalnom plasmanu prvi je i dalje Ferstapen sa 156 bodova, iza njega je Hamilton sa 138, a potom slijede Peres sa 96, Noris sa 86 i Botas sa 74 osvojenih bodova.