Fenomenalan meč u Amsterdamu: Holanđani i Ukrajnici pokazali zašto se voli fudbal

13.06.2021. | 22:58

Reprezentacija Holandije je na najbolji mogući način startovala na prvenstvu Evrope pobjedom nad selekcijom Ukrajine rezultatom 3:2.

Uvodne minute meča u potpunosti su pripale domaćoj selekciji. Golman Ukrajine Bushchan je bio kao na strijeljani, ali je uspješno odolio.

Čuvar mreže gostiju se istakao sjajnim odbranama u drugoj i petoj minuti kada za prijetili Depay i Dumfries. Posebno treba izdvojiti njegovu intervenciju prilikom udarca Dumfriesa.

U nastavku su Holanđani nastavili u istom ritmu, a bolja igra im se isplatila u 52. minuti kada je lijepo pogodio novopečeni igrač PSG-a Wijnaldum.

Samo sedam minuta kasnije domaći udvostručuju prednost preko Weghorsta koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio mrežu protivnika.

Bilo je to velikih 2:0 u tom momentu, ali se Ukrajinci nisu predavali.

Prvo su smanjili eurogolom Yaremchuka koji je potegao sa nekih 25 metara u same rašlje gola Stekelenburga. Definitivno najljepši gol u dosadašnejm dijelu EURA. Isti igrač je samo četiri minute kasnije poravnao rezultat.

Nakon ubačaja Malinovskyog igrač Genta je sjajno pogodio glavom za veliko slavlje malobrojnih ukrajinskih navijača na Amsterdam Areni, piše “SportSport.ba”.

Ipak ni to nije bilo sve od ovog sjajnog meča. Pet minuta prije kraja meča Denzel Dumfries ipak uspjeva da se upiše u listu strijelaca nakon sjajnog centaršuta Akea.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa je selekcija Oranja upisala tri boda na otvaranju šampionata Evrope. Holanđani će u drugom kolu EURA igrati sa Austrijom, dok će Ukrajina priliku za iskupljenje imati protiv selekcije Sjeverne Makedonije.

 

 

Oznake: Holandija, Ukrajina