Feniks Đoković i titula u Sinsinatiju: Novak spasao meč loptu i poslije skoro četiri sata srušio Alkaraza

21.08.2023. | 07:02

Novak Đoković je u finalu pobijedio protiv Karlosa Alkaraza rezultatom 2:1 u setovima (5:7, 7:6, 7:6).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Karlosa Alkaraza u finalu Sinsinatija i tako mu se, može se reći, osvetio za poraz u finalu Vimbldona.

Ova Novakova pobjeda uslijedila je nakon ponora, jer je izgubio prvi set, ali se uzdigao i došao do trofeja.

Imao je Đoković sjajnu šansu, ali je nije iskoristio u prvom setu. U šestom gemu je došao do brejka i poveo sa 4:2.

Međutim, kada smo pomislili da će sigurno riješiti set u svoju korist, mladi Španac stupa na scenu i vraća odmah brejk te smanjuje na 4:3.

Potvrđuje potom brejk, a potom pri rezultatu 6:5 za njega, ponovo oduzima servis Đokoviću i osvaja prvi set.

Već u trećem gemu drugog seta Španac oduzima servis Srbinu i dolazi do 2:1, a potom i potvrđuje brejk iako je Novak imao šansu da izjednači.

Što nije uspio tada, Đoković uspijeva u osmom gemu i izjednačava na 4:4, a potom sigurno servira i dovodi Alkaraza u situaciju da mora servirati za ostanak u setu, što ovaj uspješno radi.

Set odlazi u taj-brejk, a tamo Đoković ponovo pokazuje zašto je kralj taj-brejkova i sa 9:7 dolazi do poravnanja u setovima.

Na početku odlučujeg seta izuzetno tvrda igra oba tenisera i sigurnost na servisu. Prva brejk lopta viđena je tek u petom gemu, a imao ju je Đoković. I to dvije, ali nijednu nije iskoristio pa se Špaac izvukao i poveo sa 3:2.

Bio je Nole siguran na svom servisu, a onda zadaje nove glavobolje protivniku na servis. Čak četiri brejk lopte nije uspio da iskoristi protiv prvog tenisera svijeta, ali jeste petu i dolazi do prednosti od 4:3.

Potom potvrđuje brejk i Španca stavlja u nezgodnu situaciju da mora da servira za ostanak u meču, a ovaj to uspijeva, a potom pokazuje zašto je prvi na ATP listi.

Naravno, to je uradio uz dosta drame. Pokazali su zašto su dvojica najboljih na svijetu. Ukupno 13 poena u desetom gemu trećeg seta, dvije meč lopte za Đokovića, ali… Alkaraz pokazuje snagu. Imao je ukupno četiri brejk lopte od kojih koristi jednu i vraća se u meč.

Mislili ste da je tu kraj drami? Nikako nije bio jer se u narednom gemu drama nastavila. Čak četiri brejk lopte imao je Novak Đoković. Sve četiri je uspio da spasi nevjerovatni Španac, a onda i i da obrani svoj servis za prednost o 6:5.

Novi taj-brejk je uslijedio nakon što je Nole izjednačio, a Srbin po ko zna koji put zadržava krunu kralja taj-brejkova na svojoj glavi i ispisuje nove stranice istorije tenisa.

Oznake: Đoković, Sinsinati