Fenerov prevodilac se prepao pitanja, nije ga htio prevesti Džeki: Reakcija bh. napadača iznenadila sve prisutne

28.12.2023. | 19:37

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sutra će imati priliku da osvoji prvi trofej u dresu Fenerbahčea.

U finalu Superkupa Turske predvodiće svoj tim u velikom istanbulskom derbiju protiv Galatasaraya, koji će biti odigran u petak od 18.45 sati u Rijadu (Saudijska Arabija).

Na konferenciji za medije pred veliki derbi, uz trenera Ismaila Kartala, pojavio se i Džeko.

– Lijepo je biti ovdje jer znate da ćemo igrati za prvi trofej koji možemo osvojiti ove sezone i dobar je osjećaj. Ekipa je spremna. Došao sam ovdje iz Intera gdje sam protiv Milana osvojio Superkup Italije i nadam se da to mogu ponoviti i ovdje. Sutra će na terenu biti dvije dobre ekipe i očekujem mnogo bolju utakmicu nego što je to bilo prije nekoliko dana.

Imam već dugu karijeru i želim osvojiti još neke trofeje. Izgubio sam neka finala, ali to je dio fudbala. Sutra je šansa da osvojim prvi trofej u dresu Fenera i da ga podignem kao kapiten. To bi bilo nevjerovatno, a ovaj tim sjajno radi posljednjih šest mjeseci i bila bi to kruna na 2023. godinu – rekao je.

Neizbježna tema bio je i verbalni sukob kojeg je prošle nedjelje imao s Maurom Icardijem. Prevodilac Fenera ignorisao je pitanje o tome, to nije prevodio, ali se umiješao Džeko čim je čuo Icardijevo ime.

– Šta je bio prvi dio pitanja? – kazao je Džeko kroz smijeh, dodavši:

– Imao sam mnogo takvih pitanja u karijeri i nemam ništa protiv da o tome pričam. No, ako ti ne želiš da to bude tema onda je to ok.

Najveća motivacija je osvojiti Superkup i ne vidim nešto bitnije od toga. Znam Icardija iz Italije i nismo imali probleme kako to ljudi pokušavaju napraviti. To je dio fudbala, previše je emocija u igri i nekada izgubite kontrolu. Svako od nas želi da pobijedi utakmicu i ono što se desi na terenu, ostaje na terenu. Kao što sam rekao ne treba mi motivacija u tome, imam je dovoljno samo u činjenici da možemo da osvojimo trofej i to je to – zaključio je Džeko, piše Fakor.

Najzanimljiviji dio presice sa reakcijom prevodioca i gdje Džeko priča o Icardiju možete pogledati ovdje.