Fener objavio sliku Džeke i Krunića, navijači zgroženi: Šta mu je s koljenom?

15.01.2024. | 15:52

Edin Džeko i Fenerbahče jure ka tituli prvaka Turske, a novi trijumf upisan je juče na gostovanju kod Gaziantepa (1:0). Edin Džeko je promašio penal u ovom susretu, ali dobio je i žestoke batine što se može vidjeti na njegovim koljenima.

Napadač Edin Džeko dobro zna kako žestoki protivnici u Turskoj mogu biti. On se jutros na treningu pojavio s ogromnih podlivima na koljenima, što su posljedice žestokih udaraca koje je dobio. Na fotografiji Fenerbahčea u kojoj je Džeko s reprezentativnim kolegom Radetom Krunićem, jasno se mogu vidjeti krvava koljena 37-godišnjeg fudbalera koji je očigledno dobro upoznat kako žestoki mogu biti protivnici u Turskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SportSport (@sportsportba)

Bez obzira na to Edin i dalje teroriše odbrane. Istina, juče je promašio penal i priliku da postigne 17. pogodak ove sezone.

Međutim, on je još uvijek na vrhu liste strijelaca, daleko ispred svih. Džeko je postigao 16 pogodaka u 19 utakmica, a ima i četiri asistencije.

Prvi pratitelj Mauro Icardi je ostao na 12, no nema dileme da Argentinac neće mirno posmatrati Džeku na vrhu i da će svim silama pokušati da mu pokvari planove do kraja sezone.

“Kukanje se ne uklapa u karakter Fenerbahčea. Moram trenirati i igrati da bih zaradio platu.  Nisam zabavljač već fudbaler”, poručio je Edin Džeko.

Rade Krunić: “Edin Džeko mi je dosta toga pričao, jedva sam čekao doći”

Rade Krunić je napustio AC Milan i karijeru je odlučio nastaviti u Fenerbahčeu. Prethodno je razgovarao s Edinom o situaciju u timu.

“Dosta sam puta razgovarao s Edinom, naročito ovog mjeseca. Želio sam što prije doći u Fenerbahče. On me isto želio ovdje. Govorio mi je dosta lijepog o klubu i zaista sam, kao i on, sretan što sam tu”, rekao je Krunić.

Neće veznjak imati problema da se uklopi. Tu su pored Džeke još Dominik Livaković, Dušan Tadić i Miha Zajc, prenosi Sportsport.

“Zahvalan sam navijačima. Znam koliko su željeli da dođem ovdje. I ja sam silno želio postati igrač Fenerbahčea. O tome sam stalno pričao s Mihom i Edinom. Rekli su mi kakva me atmosfera čeka. Nestrpljivo čekam sve”, rekao je Krunić.