Fener je gubio, onda je Džeko okupio saigrače: Poslije onoga što je rekao, sve se promijenilo

19.02.2024. | 16:53

Fenerbahče je slavio minulog vikenda u gostima kod Rizesproa sa 3:1 u 26. kolu turske Superlige. Edin Džeko i društvo igrali su u katastrofalnim uslovima i na natopljenom terenu, a na kraju došli do bitne pobjede kojom su ostali u igri za titulu.

Iako su gubili s 1:0 na poluvremenu, u nastavku su gosti dali tri gola i došli do jako važne pobjede. Strijelac za 2:1 bio je Edin Džeko. Bh. napadaču je to bio 18. pogodak u prvenstvu i prvi je strijelac lige.

Kao kapiten, ponovo je pokazao kakav je lider i na terenu i izvan njega. Turski mediji tvrde da je bila ključna Edinova predstava na poluvremenu u svlačionici.

Edin je obavio razgovor sa saigračima, te je navedeno da je rekao sljedeće:

“Ili da izađemo sada i stavimo svi srce na taj teren i dobijemo ovu utakmicu, ili nećemo nikako izaći”.

U nastavku je Fener izgledao daleko bolje nego u prvom dijelu, pa je sa tri gola došao do preokreta i privremeno opet zasjeo na vrh tabele, no u nedjelju je Galatasaray bio uvjerljiv kod Ankaragucua i ovaj tim je trenutno na bod prednosti u odnosu na gradskog rivala.

37-godišnji bh. centarfor je inače dosad je odigrao 31 utakmicu ove sezone u Fener u koji je stigao na početku sezone. Edin Džeko je u ovim susretima 22 puta pogađao protivničku mrežu. Također je naštimao sedam golova svojim saigračima.

Ugovor s Fenerom traje mu do 30. juan 2025. godine i bivši igrač Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera želi samo jedno – da osvoji titulu koju Fener odavno nije osvojio.

Pored njega, turski velikan na ljeto je doveo još neke velike zvijezde poput Freda, Dušana Tadića, Cengiza Undera, Dominika Livakovića, potom ove zime Radeta Krunića i Leonarda Bonuccija, ali pitanje je hoće li to sve biti dovoljno budući da i Galatasaray ima strašan tim i veoma dobro igra.

Dao je Džeko takođe izjavu nakon utakmice s Rizesporom i pokazao svoje pravo lice.

“Ovo sam ja, takav je moj karakter, ne volim gubiti. Uvijek želim pobijediti. Volim pobjeđivati. Takav je i Fenerbahče”, rekao je Džeko, te je dodao:

“Fenerbahče prolazi kroz teška vremena. Kad pobjeđujem, idem kući sretan. Kad izgubim, ne izlazim iz kuće, ne mogu spavati”.

U narednom kolu on i saigrači dočekuju Kasimpašu Harisa Hajradinovića i tada će, kao i uvijek, najviše očekivati od Sarajlije koji u poznim igračkim godinama igra kao u najboljim danima.