Federer ne propušta ni minut OI: Dok Novak dominira, Rodžer prati svoje u Tokiju

29.07.2021. | 17:57

Novak Đoković dominira na Olimpijskim igrama i već je u borbi za medalje, a osim Srbije i Švajcarska se nada da može do dva zlata.

Belinda Benčić se plasirala u finale singla, ali i u meč za zlato ženskog dubla koji igra Viktorijom Golubić. Ona je nakon svog posljednjeg meča u Tokiju otkrila da Rodžer Federer pomno prati sva dešavanja na teniskim turnirima na OI!

“Rodžer Federer ne propušta ni minut Olimpijskih igara. Savršeno dobro zna šta se dešava i kako se stvari odvijaju za Švajcarsku. Poslao je poruku meni i Viktoriji Golubić nakon našeg debija u dublu i vrlo pažljivo prati svaki meč singla”, otkrila je Benčić.

Belinda će se sa Čehinjom Vondroušovom boriti za zlato u singlu, a potom će se sa Viktorijom Golubić boriti za najsjajnije odličje protiv Krejčikove i Siniakove.

“Švajcarci su navikli na uspjehe posljednjih 15 godina, normalno je da i sada nešto očekuju od mene u Tokiju. To što sam uzela medalju za mene je najveća stvar u karijeri. Sada se fokusiram na dublove”, dodala je Benčič.

Federer je odustao od nastupa na OI, pa će tako sasvim sigurno ostati bez zlata u singlu na olimpijskom turniru. Ima srebro iz 2012. kao i zlato u muškom dublu iz Pekinga.