Federer još nije spreman da se vrati na teren

03.12.2022. | 10:27

Švajcarski teniser Rožer Federer jeste završio profesionalnu karijeru, ali ima veliku želju da širom svijeta organizuje egzibicione mečeve i pozdravi se sa publikom koja ga je podržavala.

Međutim, stanje njegovog povrijeđenog koljena i dalje nije za tako nešto će, kako je otkrio u razgovoru za italijansku Gazetu, morati da sačeka još nekoliko mjeseci.

“Imam želju da se vratim na teren i kroz egzibicione mečeve se zahvalim navijačima koji su sve ove godine bili uz mene. Volio bih da igram na mjestima na kojima do sada nisam bio i priredim uživanje ljubiteljima tenisa”, rekao je Federer i nastavio:

“Međutim, razgovarao sam sa ljekarima i oni su mi rekli da je još rano. Stanje mog koljena je takvo da još nisam spreman da izađem na teren. Moram da budem strpljiv i sačekam još nekoliko mjeseci. Jesam nervozan, ali vjerujem im i poslušaću ih”, rekao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta okončao je karijeru u 42. godini, a tokom profesionalnog igranja je uspio da osvoji 20 Grend slem titula, 310 nedelja je bio prvi na ATP listi, od čega 237 u nizu.