Fantastična vijest za Đokovića i senzacija na US Openu: Jedna od najvećih prijetnji već ispala

28.08.2023. | 22:02

Holger Rune, teniser iz Danske i četvrti igrač planete, poražen je u prvom kolu US Opena od Roberta Karbaljes Baene sa 3:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:3, 6:2.

Španac je od rezultata 2:1 za Runea zaigrao fantastično, vezao prvo tri gema za 4:2, potom još dva za 6:3 i tako stigao do 1:0 u setovima.

Početkom drugog Danac je oduzeo servis rivalu, potom dopustio brejk već u narednom gemu, da bi u trećem ponovo stigao do brejka, sačuvao ga i sa 6:4 poravnao na 1:1 u setovima.

No, umjesto preokreta, 63. teniser planete bio je taj koji je ditkirao dešavanja, pa je napravio brejk za 3:1, Rune je uspio da oduzme servis rivalu i priđe na 4:3, ali je odmah ponovo pao a Španac stigao do 2:1.

To je u potpunosti slomilo Runea koji je u četvrtom setu, ne računajući dva gema koje je uspio da osvoji, rivalu oduzeo samo pet poena.

Na kraju, 6:2 i kraj već na prvom koraku. Rune je bio projektovan za polufinale sa Novakom Đokovićem, pa je tako najbolji teniser svih vremena ostao bez jedne potencijalne „mine“ na putu ka finalu.

Oznake: US Open