Fantastičan dan za srpske boksere: Dominantno do drugog kola Svjetskog prvenstva

26.10.2021. | 22:28

Bokseri koji predstavljaju Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Beogradu plasirali su se u drugo kolo borbe za titulu najboljeg na planeti.

Pavel Fjodorov je na samom početku razbio Davida Gevorkijana iz Njemačke sa 5:0 i najavio da će drugi takmičarski dan biti više nego uspješan.

Nakon njega, u ring je od srpskih boraca kročio Almir Memić, koji je u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma) zabilježio pobjedu protiv Luisa Ričardsona iz Engleske. Memić je boksovao staloženo, i stigao do trijumfa na bodove ukupnim rezultatom 4:1.

„Meč je bio veoma težak. Boksovao sam protiv Engleza koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju i jako sam zadovoljan i srećan što sam pobijedio, Zahvaljujem se publici koja je došla da me podrži i svojim trenerima koji su mi cio meč davali podršu i govorili šta treba da radim. Sljedeći meč boksujem protiv veoma dobrog Engleza, već smo jednom imali međusobni duel koji sam izgubio, ali sad sam mnogo spremniji, boksujem pred domaćom publikom i nadam se pobjedi“, rekao je Memić poslije borbe, navodi “Nova.rs”.

On će u drugom kolu odmjeriti snage sa Kevinom Šumanom iz Njemačke, a taj meč je na programu 30. oktobra.

Uspješan je bio i Sadam Magomedov, koji je u kategoriji teškaša do 92 kilograma sa 4:0 bio bolji od Turčina Emira Bujukdaga. U naredmom meču ga očekuje rival iz Brazila, Tešeira, i to 2. novembra.

„Prva runda je bila izuzetno teška i zbunjujuća, pokušavao sam da pronađem pravi ritam i sebe, što sam uspio u naredne dvije runde. Nakon dvije godine sam se vratio u ring, ova pobjeda je velika i mnogo mi znači. Podrška drugova iz reprezentacije, kompletnog tima našeg, navijača je bila izuzetna i to je prelomilo da kako je meč odmicao budem sve jači i bolji i time dođem do pobjede za Srbiju“, rekao je Magomedov.