Falko zadužio dres Zvezde: Navijači će uživati u mojim potezima

02.02.2021. | 15:32

Crvena zvezda je dobila veliko pojačanje, jer je danas i zvanično dvoipogodišnji ugovor sa klubom potpisao italijanski vezista Filipo Falko i istakao veliko zadovoljstvo povodom toga.

“Odlično sam dočekan u klubu. Poznajem istoriju Crvene zvezde, ali nisam očekivao tako toplu dobrodošlicu. Prvi utisci su prelijepi, bio sam oduševljen po dolasku u Tursku. Samo želim da ostvarujem što bolje rezultate sa Zvezdom, to je moja ambicija”, počeo je Falko.

Svjestan je Falko da su velika očekivanja od njega, ali ga to dodatno motiviše.

“Veliki podstrijek su visoka očekivanja za mene. Mnogo sam uložio u svoju igru posljednjih godina da bih bio na niovu na kom sam sad. U svakom timu u kom sam igrao sam davao sve od sebe i nadam se da će moje sposobnosti doći do izražaja i u Beogradu. Fudbal je za mene zabava, igram se na terenu i nadam se da će navijači uživati”, istakao je Italijan.

U Crvenoj zvezdi ga je dočekao jedan sunarodnik –  Dijego Falćineli, a njihovo poznanstvo traje već dugo.

“Poznajemo se odavno i cijenim ga i kao čovjeka i kao fudbalera. Nadam se da ćemo dobro sarađivati na terenu”.

Falko tvrdi da se osjeća spremno.

“Trenirao sam, ali nisam igrao utakmice u posljednje vrijeme. Ipak, osjećam se spremno, a potpuno ću u ritam ući onda kada počnu utakmice”.

Upoznat je i sa srpskim fudbalom, a jedan od fudbalskih uzora mu je upravo bio Dejan Stanković.

“Znam da je u Srbiji kvalitet fudbala veoma visok. Još od djetinjstva sam pratio šta se dešava u srpskom fudbalu i najviše se divim Dejanu Stankoviću. On je osvojio sve što je mogao, pogotovo u Interu. Očigledno je da ima pobjednički mentalitet i da ga je donio u Srbiju. Znam i za važnost vječitog derbija i jedva čekam da zaigram tu utakmicu”.