FA optužio Sandra Tonalija: Napravio 50 prekršaja u vezi sa klađenjem

28.03.2024. | 18:15

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je Sandra Tonalija, fudbalera Njukasl junajteda, za 50 prekršaja u vezi sa klađenjem, prenosi B92.

Italijanski vezista je trenutno suspendovan na 10 mjeseci nakon što je fudbalski savez u Italiji utvrdio njegovu krivicu u vezi sa onlajn klađenjem dok je bio član Milana i Breše.

Tonali je priznao da se kladio i na utakmice “rosonera” u kojima je učestvovao, pa je u oktobru prošle godine odlučeno da se bude drakonski kažnjen. Samo nekoliko mjeseci nakon što su “svrake” platile oko 64 miliona evra obeštećenja za njega.

Pored 10 mjeseci, Tonali mora i da učestvuje u osmomjesečnom programu liječenja od zavisnosti, a vratiće se na teren tek u avgustu ove godine. To znači da je sezona za njega bila završena još u oktobru, kao i da će propustiti Evropsko prvenstvo.

U slučaju u kojem se od kazne izvukao Nikola Zaniolo, sedmomjesečnom suspenzijom zbog sličnih prekršaja je kažnjen i njegov imenjak Fađoli iz Juventusa.

Tonalijevi problemi bi uskoro mogli da se udvostruče nakon vijesti o istrazi FA u vezi sa klađenjem koje se odvijalo od kako je postao član Njukalsla – u periodu od 12. avgusta do 12. oktobra 2023. godine, samo dvije nedjelje prije nego što je suspendovan.

Oznake: Istraga, Tonali