Evropski spektakl u Banjaluci: Borac će uz pomoć publike pokušati izbaciti Kluž

13.07.2021. | 07:31

Fudbaleri Borca danas će dočekati Kluž u revanš meču 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pokušaće da nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice u Rumuniji gdje su dimaći slavili sa 3:1.

Utakmica na Gradskom stadionu počinje u 20.00 časova.

Šampion Rumunije u Banjaluku je doputovao sa dva gola prednosti, a od ove sezone u evropskom fudbalu ne važi dosadašnje pravilo gola u gostima koji vrijedi duplo.

Nošeni publikom s tribina Gradskog stadiona u Banjaluci, fudbaleri Borca nadaju se čudu protiv rumunskog Kluža.

“Odnos snaga naša dva tima, razliku u kvalitetu i razliku u iskustvu smo vidjeli u toj prvoj utakmici. Sasvim je jasno da prvo poluvrijeme u Rumuniji nije bilo dobro, nismo bili na nivou i to nas je koštalo na kraju tri gola u našoj mreži. Ako hoćemo nešto da napravimo u Banjaluci, definitivno moramo odigrati značajno bolje nego u Klužu. Trebaće nam više energije i borbenosti, a onda ćemo vidjeti gdje nas to može odvesti”, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

A pobjeda od 3:0 ili više može ih odvesti u drugo kolo kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, gdje ih čeka pobjednik dvomeča Fola Eš – Linkoln. Ukoliko ipak ne uspiju prirediti povoljan rezultat večeras pred domaćim navijačima, i dalje ostaju na međunarodnoj pozornici, ali u kvalifikacijama za novoformirano UEFA takmičenje – Konferencijsku ligu. Pulenima trenera Marka Maksimovića u tom slučaju protivnik će biti poraženi iz duela Žalgiris – Linfild.

“Kluž je pokazao kakva je ekipa i nije realno da se očekuje da mi dominiramo u utakmici bez obzira što imamo rezultatski zaostatak. Zna se da igramo protiv kvalitetnije ekipe. Moramo da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, a da ne razmišljamo o rezultatu iz prvog duela”, smatra Maksimović.

Njegovim igračima motiv više svakako će biti i činjenica da se nakon decenije čekanja utakmica Lige šampiona ponovo igra u Banjaluci.

“Pred nama je definitivno velika utakmica, velika za klub i grad. Nakon deset godina kvalifikacije za Ligu šampiona su ponovo u Banjaluci i treba da uživamo u tome”, istakao je Maksimović.

Strateg Borca večeras neće na raspolaganju imati na golu Bojana Pavlovića i centralnog beka Dejana Uzelca, kao ni Jovu Lukića za kog se još čeka dozvola ljekara da uđe u duele.

Večeras se igra još šest revanš utakmica: Priština – Ferencvaroš 0:3, Hibernians – Flora Talin 0:2, Budućnost – HJK 1:3, Linfield – Žalgiris 1:3, Linkoln – Fola 2:2, Mura – Škendija 1:0.