Evroliga donosi konačnu odluku: Partizan čeka “ovjeru”, Zvezda strepi

29.06.2023. | 08:46

Ovog četvrtka očekuje se konačna odluka o učesnicima najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja, pošto će čelnici i deoničari 12 klubova odlučiti o tome ko će igrati u novoj sezoni.

Kada je riječ o Srbiji, ostaje da se vidi da li će se bilo šta promijeniti u odnosu na prošlu sezonu. Sportska javnost u Srbiji očekuje da oba vječita rivala, Partizan i Crvena zvezda nastave tamo gdje su stali prošle godine. Ipak, samo su “vlasnici” sigurni zbog licence koju imaju, a to su: Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern i Asvel.

Činjenica je, Partizan, koji je prošle godine dobio licencu i platio je oko pola miliona evra, bi kao pobjednik ABA lige trebalo skoro sigurno da igra. U propozicijama takmičenja piše da šampion ABA lige nije siguran. Ipak, kao šampion ima “prioretiet  za specijalnu pozivnicu“.

Sa druge strance, Albi je istekla dvogodišnja licenca, kao i Monaku, ali se očekuje da i oni dobiju povjerenje ostalih klubova.

Za ostala mjesta u Evroligi vodiće se velika borba. Naime, Gran Kanarija je, kao šampion Evrokupa, dobila pravo da se takmiči, ali je odustala. Tako, tri preostala mjeste će najvjerovatnije popuniti Crvena zvezda, Virtus iz Bolonje, Turk Telekom ili Valensija. Konačnmo glasanje će odllučiti.

Oznake: Evroliga