EURO 2021. samo u Rusiji?

03.11.2020. | 08:25

Evropska fudbalska federacija razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je planirano, objavio je list Le Parizjen. EURO je trebao da bude održan ljetos u 12 država, ali je zbog pandemije korona virusa takmičenje pomereno za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Evropi sve više komplikuje, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća.

Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Јermenije u regionu Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parizjenu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji, koja se ljetos ponudila za domaćinstvo, ali je UEFA odlaganjem “kupila vreme” koje sada polako prolazi, prenosi RTRS.

Iza Rusije stoji odlično organizovano Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje saopštava Kremlj redovno se preispituju.

EURO bi trebao da bude održan u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Monhen, Rim i Sankt Peterburg.

 

 

Oznake: EURO 2021, Rusija