Euforija u Banjaluci! Konjica i službeni psi obezbjeđuju utakmicu Borac-Kluž VIDEO, FOTO

13.07.2021. | 18:56

Utakmica kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između Borca i ekipe Kluža iz Rumunije, osim sportskog naboja, nosi i povećane mjere bezbjednosti, za koje će se pobrinuti pripadnici MUP-a Srpske.

Prvi put u obezbjeđivanju javnog skupa učestvuje Jedinica žandarmerije, odnosno Sektor – konjica i službeni psi. Borac je u rezultatskom zaostatku od dva gola. U Rumuniji je Kluž slavio sa 3:1. Revanš utakmica, u kojoj će Banjalučani pokušati nadoknaditi zaostatak, počinje u 20 časova.

Večerašnja utakmica je od visokog rizika, jer je riječ o međunarodnom meču. Policijske snage Srpske zadužene su za održavanje javnog reda i mira.

“Utakmica je visokog rizika. Policijska uprava Banjaluka je preduzel niz mjera i radnji u cilju kvalitetnog obezbjeđenja navedenog događaja, kako bi isti protekao bezbjedno. Gostujući navijači ne dolaze na ove međunarodne utakmice, dolaze domaći navijači. Pušteno je, po našim infomracijama, oko devet hiljada ulaznica u prodaju”, rekao je Radenko Stakić, načelnik Sektora policije Policijeske uprave Banjaluka.

Iako se očekuje mali broj navijača gostujuće ekipe, opreza nikada dosta. Standardi obezbjeđenja ovakvih utakmica biće ispoštovani, piše RTRS.

 

Oznake: Banjaluka, Borac, Kluž