Euforija pred početak prvenstva: Pogledajte atmosferu na ulicama Rima VIDEO

11.06.2021. | 19:50

Navijači fudbalskihh reprezentacija Italije i Turske zajedno i u sjajnoj atmosferi čekaju početak utakmice između ovih timova u Rimu, a što će biti i prvi susret na Euru.

Fotografije i videosnimci koji dolaze iz Rima uoči početka utakmice između Italije i Turske odmah su postali viralni na društvenim mrežama, a nakon pandemije koronavirusa zaista je sjajno opet vidjeti navijačku euforiju i sve ono što fudbal i veliko takmičenje nosi sa sobom.

Italijani i Turci uoči utakmice zajedno navijaju i očekuju početak prvog meča na Euru, a na videosnimcima se može vidjeti da su u sjajnom odnosu, zagrljeni i da između njih nema nikakvih problema. Na jednom od videosnimaka može se vidjeti i kako navijači Italije i Turske zajedno igraju stoni fudbal i na taj način provode vrijeme do utakmice.

Podsjećanja radi, svečanom ceremonijom otvaranja i utakmicom Italija – Turska, koja se igra na stadionu Olimpico u Rimu od 21čas, večeras će početi 16. Evropsko fudbalsko prvenstvo koje će trajati do 11. jula.

Rimski stadion Olimpico bit će domaćin uvodne utakmice 11. juna između Italije i Turske, dok će se na engleskom nacionalnom stadionu Wembleyju igrati veliko finale, prenosi Klix.