Epski duel u Torinu! Siner prvi put u karijeri uspio da pobijedi Đokovića

15.11.2023. | 07:00

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je meč protiv Janika Sinera u drugom kolu grupne faze Završnog mastersa u Torinu rezultatom 2:1 (5:7, 7:6, 6:7).

U još jednom epskom duelu ove godine u Torinu Italijan Janik Siner uspio je da prvi put u karijeri savlada srpskog tenisera.

Prvi set bio poprilično iznenađen sve do 11 gema kada se desilo nešto što se Noletu gotovo nikada ne dešava. Imao je 40-0 na svoj servis, a onda je, naprosto stao. Siner je došao do brejka i onda rutinski odservirao na vodstvo od 1:0.

U drugom setu bio je osjetan pad u intenzitetu igre 22 – godišnjeg Italijana. Međutim, ipak je bio neophodan taj brejk kako bi se odredio pobjednik ovo seta. Đoković ga nije dobro otvorio, u dva navrata prednost mini brejka je imao Siner, ali je Novak pronašao način da meč ipak uvede u odlučujući set.

Treći set i Siner vraća onu igru koja ga jekrasila u prvom dijelu igre. Čak i stiže do prednosti brejka kada igra gem u poptunom transu na Đokovićev servis. Novaka uzvraća odmah u sljedećem i mirnim putem stižemo opet do popularnog trinaestog gema.

Đoković od povratka na terene u Parizu taj brejkove igra polovično, jedan dobije jedan izgubi, a po tom šablonu, nažalost, i večerašnji ishod se odigrao.

Siner je uzeo ovaj taj brejk i tako došao do prve pobjede protiv Novaka. Ovo mu je inače drugi put u karijeri da pobjeđuje tenisera koji je u tom momentu na prvi na svijetu. Prethodno mu je to pošlo za rukom protiv Karlosa Alkaraza kada je mladi Španac zauzimao svjetski teniski tron.

Novak je sada na skoru 1-1, dok je Italijan 2-0 čime se i kvalifikovao u narednu rundu tačnije polufinale.

Što se tiče Đokovića on će rasplet svoje sudbine čekati u trećem meču i to protiv Huberta Hurkača s obzirom da se Stefanos Cicipas povukao radi povrede, pišu Nezavisne.