EP za dame ima prednost: Nije poznato gdje će Željezničar u derbiju dočekati Borac

02.05.2022. | 18:23

Najzanimljiviji susret 29. kola Premijer lige, barem na papiru, bi trebao biti okršaj Željezničara i Borca.

U normalnim okolnostima Željezničar bi rivala iz Banjaluke dočekao na svojoj Grbavici, ali ovaj put to neće biti slučaj.

Naime, sredinom sedmice počee Evropsko prvenstvo za kadetkinje, a jedan od stadiona na kojem će se igrati ovaj tunir je i Grbavica.

Prema pravilima EP na nekom od stadiona domaćina se ne mogu igrati druga takmičenja pa se mora tražiti alternativno rješenje.

Postojala je mogućnost da se utakmica prolongira za neki drugi datum nakon što se završi Evropsko prvenstvo. Spominjao se 25. maj, ali vrlo vjerovatno da će ta opcija otpasti.

Od stadiona u Sarajevu Premijer liga se igra i na Koševu, ali problem predstavlja da je i Sarajevo domaćin u 29. kolu. Bordo tim će u petak dočekati Radnik iz Bijeljine.

Ove sezone se desio slučaj da se na istom stadionu igraju dva meča u razmaku od 24 sata, bilo je to u 25. kolu kada su na Tušnju svoje mečeve protiv Radnika, odnosno Veleža igrali Tuzla Siti i Sloboda.

Inače, slična situacija je i sa stadionom Pecara na kojem će se takođe igrati EP za žene, a Široki Brijeg u 29. kolu dočekuje Tuzla Siti.

FS BiH još uvijek nije potvrdio zvanične termine i mjesta odigravanja susreta 29. kola, a očekuje se da se to desi najkasnije do srijede, piše Sportsport.ba.