EP u Zagrebu: Vaterpolisti Srbije startuju protiv ekipe Izraela

04.01.2024. | 18:44

Vaterpolisti Srbije sutra startuju na Evropskom prvenstvu u vaterpolu u Zagrebu utakmicom protiv ekipe Izraela.

Kontinentalni šampionat u Hrvatskoj startuje večeras utakmicama prvog kola u grupama A i B.

Evropsko prvenstvo trebalo je da bude odigrano u Izraelu. Međutim, zbog rata u Izraelu, Evropska plivačka i vaterpolo federacija /LEN/ odlučila je da Evropsko prvenstbobude odigrano u Zagrebu i Dubrovniku.

U grupi A Prve divizije nalaze se Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska. Mečevi ove grupe biće odigrani u Dubrovniku. Utakmice grupe B Prve divizije biće odigrane u Zagrebu, a u ovoj grupi su Gruzija, Italija, Mađarska i Grčka.

Srbija se nalazi u grupi C Druge divizije sa selekcijama Izraela, NJemačke i Malte.

Srbija će prvi meč odigrati sutra od 17.00 časova u Zagrebu protiv Izraela.

“Delfini” će u drugom kolu, 7. januara igrati sa NJemačkom od 19.00 časova, a u poslednjem kolu, 9. januara, od 19.00 časova sastati sa Maltom.

U grupi D Druge divizije nalaze se Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija, a svi mečevi ove grupe biće odigrani u Dubrovniku.

Srbiju će na predstavljati: Branislav Mitrović, Radoslav Filipović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Nemanja Ubović, Nemanja Vico i Đorđe Lazić.

Srbija je na prethodnom EP, koje je održano 2022. godine u Splitu, osvojila deveto mjesto. Titulu brani selekcija Hrvatske.

Oznake: Izrael, Srbija, Vaterpolo