EP u rukometu: Nijemci slavili teže od očekivanog, iznenađenje u grupi D

14.01.2022. | 22:58

Drugog dana Evropskog prvenstva u rukometu odigrana su tri susreta, a pobjede su upisale selekcije Njemačke, Poljske i Islanda.

Dva meča danas su odigrana u grupi D, a program je otvoren utakmicom Njemačke i Bjelorusije. Nijemci su uz manje probleme opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 33:29.

Bjelorusija je odlično odigrala tokom cijelog meča i čak je imala vođstvo tokom prvog poluvremena i do rane faze drugog. Međutim, Nijemci na krilima Marcela Schillera preokrenuli i došli do trijumfa.

Schiller je na kraju postigao osam golova, koliko i Kai Hafner, a Julius Kuhn je dodao šest. Kod Bjelorusa najefikasniji su bili Mikita Vailupau i Vladžislav Kuleš s po sedam golova.

Desetkovana Poljska iznenadila je Austriju i slavila rezultatom 36:31 u istoj grupi u kojoj je Njemačka.

Arkadiusz Moryto je postigao devet golova i predvodio svoju selekciju, dok je u redovima Austrije najefikasniji bio Sebastijan Frimmel s osam pogodaka. Fabian Posch je dodao sedam.

Očekivan trijumf upisala je selekcija Islanda rezultatom 28:24 protiv Portugala.

Evropsko prvenstvo nastavlja se sutra kada će na teren i Bosna i Hercegovina koja igra protiv Češke i traži prvu, historijsku pobjedu na smotri najboljih selekcija Evrope, piše Klix.

Evropsko prvenstvo, rezultati:

Grupa B:

Portugal – Island 24:28

Grupa D:

Austrija – Poljska 31:36

Njemačka – Bjelorusija 33:29