Enrike vjeruje u pobjedu: Tražio sam od fudbalera da vježbaju penale prije dolaska na SP

05.12.2022. | 17:21

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike izjavio je danas da je od svojih fudbalera prije dolaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru tražio da u svojim klubovima imaju po najmanje 1.000 udaraca s penala, prenosi “Rojters”.

On je istakao da je uvjeren da će Španija da pobijedi Maroko, ali je dodao da će njegovi fudbaleri uspjeti da se izbore sa eventualnim pritiskom prilikom izvođenja penala.
“Prije više od godina dana rekao sam igračima: Imate domaći zadatak pred SP. Morate u svojim klubovima da izvedete najmanje hiljadu penala. Ne možete da vježbate penale samo kada ste u nacionalnom timu”, rekao je Enrike na konferenciji za novinare.
On je istakao da izvođenje penala ne zavisi od sreće.
“Golman je ključan u penal seriji. Sva trojica naših golmana dobro brane penale. Imamo spremne fudbalere, koji dobro izvode kaznene udarce. To je trenutak velike napetosti, gdje morate da opustite živce i da izdržite pritisak. A lopta bolje pogađa gol ako ste vježbali. To je trenutak koji definiše igrača”, dodao je selektor Španije.

On je dodao da vjeruje da će Španija da pobijedi Maroko u regularnom dijelu meča.

“Imamo jasnu ideju. Ne moramo da dominiramo nad svim protivnicima 90 minuta. Na Svjetskom prvenstvu imate najbolje timove, igrate protiv vrhunskih trenera i igrača”, zaključio je Enrike.

Utakmica između Maroka i Španije biće odigrana sutra od 16 sati.